Nacionalinė švietimo agentūra atsižvelgs į mokyklų poreikį skaitmeninėms priemonėms

Grįžti

Nacionalinė švietimo agentūra atsižvelgs į mokyklų poreikį skaitmeninėms priemonėms
event 2021-01-20 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Nacionalinė švietimo agentūra atsižvelgs į mokyklų poreikį skaitmeninėms priemonėms

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) įsigis programinės įrangos licencijas, kurios leis ir toliau naudotis agentūros sukurtomis skaitmeninėmis mokymo priemonėmis.

Kaip buvo skelbta anksčiau, tarptautiniam programinės įrangos gamintojui „Adobe“ nustojus platinti ir atnaujinti „Flash Player“ įskiepį, dalyje anksčiau sukurtų (NŠA) skaitmeninių mokymo priemonių, naudojančių „Adobe Flash Player“, nuo 2021 metų sausio 12 neveikia kai kurie mokymo objektai.

Atsižvelgdami į tai, kad 2021 sausio mėnesio apklausos metu daugiau kaip pusė Lietuvos mokyklų pareiškė, jog vis dar naudoja anksčiau sukurtas NŠA priemones, planuojama organizuoti viešuosius pirkimus. Jų metų bus įsigyti technologiniai sprendimai, leidžiantys vartotojams ir toliau naudoti „Flash“ priemones.

„Šiuo metu siūlome mokykloms vietoj neveikiančių mokymo objektų papildomai naudoti kitas panašias ar naujesnes skaitmenines mokymo priemones. Kaip pavyzdžius galima paminėti nemokamas gamtos mokslams, matematikai, geografijai tinkančias Kolorado universiteto pateiktą interaktyvių simuliacijų svetainęKhan Academy svetainę ir panašias. Taip pat gali būti naudojamos ir mokamos kitų teikėjų, tokių kaip „Matiffic“, „10monkeys“, priemonės“, – sako Nacionalinės švietimo agentūros Ugdymo turinio departamento direktorius Vaino Brazdeikis.

Detalesnes NŠA metodininkų parengtas rekomendacijas ir siūlomų skaitmeninių mokymo priemonių sąrašus galima rasti čia.

Taip pat siūloma apsvarstyti galimybę laikinai naudoti naršykles, palaikančias „Adobe Flash Player“ technologijas (pvz. Firefox 78 ESR ir pan.). Toks laikinas sprendimas gali kelti saugumo rizikų dėl naudojamos senesnės programinės įrangos. Detalesnis tokios galimybės aprašymas pateikiamas Švietimo portalo Skaitmeninių mokymo priemonių skyrelyje .

Jei kyla klausimų ar neaiškumų, mokyklos gali kreiptis elektroniniu paštu  smp.pagalba@nsa.smm.lt.

 

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) dalyvauja įgyvendinant valstybinę ikimokyklinio, priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo politiką. Prisideda užtikrinant švietimo kokybę, teikia informacinę, konsultacinę, kvalifikacijos tobulinimo, ugdymo pagalbą. Vykdo švietimo stebėseną ir švietimo tyrimus, formuoja ugdymo turinį ir koordinuoja jo įgyvendinimą.

Daugiau informacijos

Nacionalinė švietimo agentūra

El. paštas: ziniasklaidai@nsa.smm.lt


Renginių kalendorius