Mokyklos švietimo lyderės rinkimuose – šimtas savo darbais įkvepiančių mokyklų

Grįžti

Mokyklos švietimo lyderės rinkimuose – šimtas savo darbais įkvepiančių mokyklų
event 2020-09-09 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

Mokyklos švietimo lyderės rinkimuose – šimtas savo darbais įkvepiančių mokyklų

Mokyklos švietimo lyderės rinkimai įsibėgėjo – skelbiamas antrasis LRT ir ISM organizuojamo konkurso etapas. Jo metu gyventojai yra kviečiami balsuoti už savo pasirinktą mokyklą iki rugsėjo 27 d. adresu manomokykla.lrt.lt. Savo moderniais sprendimais, vykdomais projektais ar nuveiktais darbais pasidalinti panoro 100 mokyklų iš visos Lietuvos.

Iš viso nominuotos 56 didžiųjų miestų, 28 miestų ir 16 miestelių bei kaimo gyvenviečių mokyklos. Jas nominuoti galėjo visi norintys – mokiniai, jų tėvai, mokytojai, mokyklų vadovai. Nominuotos mokyklos buvo pastebėtos už savo vadybos praktikas, pasiekimus, naujoviškus ugdymo būdus, bendruomenės ugdymo tradicijas, švietimo srityje parodytą lyderystę.

„Mokykloje auga mūsų visų ateitis, čia prasideda tikrieji valstybės pokyčiai, ir į jas turime visi sutelkti dėmesį. Todėl ne veltui dovanojame Švietimo lyderystės programos studijas šio projekto laimėtojams – iš patirties ir netgi iš šiame projekte nominuotų įstaigų aprašymų matyti, kad tos mokyklos, kurių atstovai nuolat mokosi, yra žingsniu priekyje ir rūpinasi ne vien išpuoselėta aplinka, bet investuoja į mokinius ir mokytojus“, – sako dr. Dalius Misiūnas, ISM Vadybos ir ekonomikos universiteto rektorius.

Trys mokyklos laimėtojos bus apdovanotos ypatingais prizais – kiekvienoje iš jų bus įrengta pertraukų erdvė su stalo futbolu bei sėdmaišiais, o mokyklos nominuotam atstovui (mokytojui, direktoriui ar pavaduotojui) suteikta galimybė nemokamai studijuoti ISM universiteto Švietimo lyderystės magistrantūroje.

„Tikimės, kad šis projektas, kurį padeda įgyvendinti LRT, paskatins mokyklas aktyviau domėtis ir keistis patirtimi, taikyti jau pasiteisinusias gerąsias praktikas. Lietuvoje išties turime nemažai mokyklų, kurios diegia šiuolaikiškus ugdymo metodus ir buria aktyvią mokyklos bendruomenę. Tokia lyderystė švietimo sistemoje yra labai reikalinga“, – pastebi LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė.

Mokyklas laimėtojas rinks visuomenė ir specialiai šiam projektui sudaryta vertinimo komisija: ISM universiteto rektorius ir lyderystės modulio vadovas dr. Dalius Misiūnas, Šiuolaikinių didaktikų centro vadovė Daiva Penkauskienė, „Lidl Lietuva“ valdybos narė bei Administracijos tarybos vadovė Eglė Radžiūnė, LRT atstovas.

Gyventojai balsuoti už vieną pasirinktą mokyklą kviečiami iki rugsėjo 27 d. adresu manomokykla.lrt.lt, o konkurso laimėtojos bus paskelbtos ir apdovanotos spalio 5 d.

ISM informacija


Renginių kalendorius