Mokyklos patirtis: drugelių projektas ir eksperimentas su gėlėmis

Grįžti

Mokyklos patirtis: drugelių projektas ir eksperimentas su gėlėmis
event 2021-05-19 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

Mokyklos patirtis: drugelių projektas ir eksperimentas su gėlėmis
Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazijos kūrybinė komanda dalijasi gerąja patirtimi, pristato gerosios patirties pavyzdžius ir kviečia išbandyti įvairias veiklas kartu!

Mini projektas „Užsiauginki drugelį pats“


2b klasės mokiniai kartu su mokytoja Jolanta užsisakė 5 drugelių lėliukes, kurios į klasę specialiame krepšyje atvyko gegužės pradžioje. Antrokai turėjo galimybę stebėti magišką drugelių metamorfozę savo klasėje ir namuose. Atvykę drugeliai yra ypatingi, nes tos rūšies (Morpho Peleides) margasparniai yra vieni didžiausių drugelių pasaulyje. Jie gyvena Meksikoje, Paragvajuje, Centrinėje ir Pietų Amerikoje. Kai mėlyni drugeliai skraido, mirksi kontrastingos ryškiai mėlynos ir nuobodžiai rudos spalvos, todėl atrodo, kad jie atsiranda ir išnyksta. Mokiniai išsiaiškino, kad drugelis pereina 4 vystymosi stadijas ir per lietuvių kalbos pamoką sukūrė linksmus ketureilius skirtus būtent jiems. Tokia įdomi veikla pamokose suteikia ne tik teigiamų emocijų ir pakreipia ugdymo procesą inovatyvia kryptimi, bet ir kloja pamatus patyriminiam mokymuisi.

Kaip skleidžiasi gėlės žiedas?


KTU Vaižganto progimnazijos 1b klasės mokiniai kartu su mokytoja Ieva Aurylaite atliko stebėjimą – eksperimentą: „Kaip skleidžiasi gėlės žiedas?“. Šio užsiėmimo metu mokiniai parengė popierinius gėlės žiedus, juos sulankstė ir padėjo ant vandens paviršiaus. Mokiniai stebėjo gėlės žiedą, kuomet netikėtai popierinė gėlė prasiskleisdavo. Pirmokėlių išreikštas atidumas ir laukimas paskatino juos įvertinti akimirką. Šis eksperimentas ugdė mokinių gebėjimą susikaupti ir įvertinti vandens sukeliamą įtaką negyviems daiktams, o kartu ir suvokti kaip puiku, kai ateina pavasaris ir gamta bei gėlės prabunda po ilgo žiemos miego.


Informaciją viešinimui parengė Eglė Grinkevičienė, KTU Vaižganto progimnazijos direktoriaus pavaduotoja ugdymui

Renginių kalendorius