Mokyklos patirtis: STEAM pasaulio pažinimo pamokose

Grįžti

Mokyklos patirtis: STEAM pasaulio pažinimo pamokose
event 2021-02-12 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

Mokyklos patirtis: STEAM pasaulio pažinimo pamokose

Bandymas „Ledo burbulai“

Žiemą yra labai smagu, nes yra daug sniego ir atkeliauja šaltis. O šaltis kartais daro stebuklus: gnaibo nosis ir skruostus, sušaldo vandenį į ledą, verdantį vandenį paverčia į rūką. Kauno technologijos universiteto Vaižganto progimnazijos mokiniai atliko eksperimentą su muilo burbulais, kai lauke yra daugiau nei -20 laipsnių šalčio. Nepagalvokite, kad viskas taip paprastai ir lengvai mums pavyko, tačiau po kelių bandymų, mes jau džiaugiamės gautu rezultatu. Pasigrožėti ir pabandyti kviečiame ir Jus!

Bandymas „Vandens galia“

4a ir 4b klasių mokiniai pasaulio pažinimo pamokoje susipažino su pramonės perversmo laikotarpiu, pakeitusiu pasaulį.

Praktinėje pamokos dalyje mokiniai atliko bandymą „Vandens galia“. Pasigaminę priemonę iš plastikinio butelio ir šiaudelių, jie tyrinėjo vandens energiją: pripylę mechanizmą vandens mokiniai pamatė, kad butelis, verčiamas iš skylių tekančio vandens, ėmė suktis vietoje. Tokia energija naudojama hidroelektrinėse.

4c klasės mokiniai šią savaitę rinko įvairias buitines atliekas, tokias kaip plastikiniai puodeliai, dėžutės, metalinės skardinės, tualetinio popieriaus kartoniniai rulonėliai, panaudoti rašikliai, neperdirbami plastikiniai buteliai, kamšteliai.

Iš šių buitinių atliekų mokiniai projektavo savo įsivaizduojamą malūną.

STEAM pamoka „Pažink savo kūną“

KTU Vaižganto progimnazijos 2b klasės mokiniai per pasaulio pažinimo pamoką mokėsi atpažinti ir įvardinti pagrindinių žmogaus kūno dalių pavadinimus. Taip pat diskutavo, kurios kūno dalys žmogui galėtų būti svarbiausios. Pamokos pabaigoje vaikai įvardino, kad visos kūno dalys žmogui yra reikalingos ir svarbios. Vėliau tyrinėjo savo kūno sandarą ir jo galimybes: piešė, braižė, matavo… Neapsiribojome vien kūno dalių pažinimu, bet ir kalbėjome apie žmogaus kūno sveikatą ir nuo ko ji priklauso. Antrokai pritaikė lietuvių liaudies taisyklę „Sveikame kūne – sveika siela“.

Kviečiame visus pradinių klasių moksleivius tai atlikti!

KTU Vaižganto progimnazijos STEAM kūrybinė komanda

Medžiagą viešinimui parengė direktoriaus pavaduotoja ugdymui Eglė Grinkevičienė


Renginių kalendorius