Mokykloms perduota beveik pusė šimto geltonųjų autobusų

Grįžti

Mokykloms perduota beveik pusė šimto geltonųjų autobusų
event 2019-08-30 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Aktualijos

Mokykloms perduota beveik pusė šimto geltonųjų autobusų

Šiandien naujų geltonųjų autobusų perdavimo šventėje mokyklų atstovams įteikti 47 nauji autobusai. Juos mokykloms perdavė Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis bei švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis pabrėžia, kad mūsų šalies vaikai, visiškai nepriklausomai nuo to, kur gyvena, privalo gauti kokybiškas ugdymo paslaugas ir turėti visas kitas galimybes: pažinti Lietuvą, dalyvauti netradicinėse pamokose, naudotis kultūros paso suteikiamais privalumais ir pan.
 
„Geltonieji autobusiukai – tai mūsų galimybė pasirūpinti, kad kelionė iki mokyklos taptų kuo paprastesnė, o jums, mieli mokiniai, beliktų pagrindinis rūpestis – gerai mokytis. Linkiu, kad visų autobusiukų kelias visada būtų tik saugus, o kiti vairuotojai, matydami keliuose ryškias geltonas spalvas, būtų dar atsargesni“, – sako premjeras.

Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius dėkojo iš visos Lietuvos į šventę atvykusiems mokiniams, jų mokytojams, savivaldybių atstovams.

„Kasmet valstybės perkami ir mokykloms dovanojami geltonieji autobusai yra investicija į vaikus, į jų ateitį, į saugią kelionę. Tai ir puiki galimybė vaikams pakeliauti po Lietuvą, pažinti savo kraštą, tobulėti. Būkite saugūs, keliaukite, pažinkite“, – kalbėjo ministras.

Šiemet mokykloms už beveik 2 mln. eurų nupirkti autobusai IVECO. Autobusai skirti pavežti specialių ugdymosi poreikių turinčius mokinius, kaimuose ir miesteliuose toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenančius moksleivius, kad kelionė į mokyklą ar iš jos truktų trumpiau. Taip pat jais bus vežami mokiniai, kurie pakeitė mokyklą dėl reorganizavimo ar struktūros pertvarkymo. Geltonaisiais autobusais mokiniai gali vykti ir į būrelius, kultūros ir sporto renginius, ekskursijas.

Nupirkti autobusai išriedės į 39 savivaldybių mokyklas. Šiuo metu geltonųjų autobusų turi visos savivaldybės, o Kelmės, Kėdainių, Lazdijų, Šakių, Pasvalio, Radviliškio, Ukmergės rajonų savivaldybėse jų daugiausia – kiekvienoje per 20.

Nuo 2000 metų iš viso  mokykloms nupirkta 1112 geltonųjų autobusų. Vilniaus rajono Dieveniškių „Ryto“ gimnazijai renginio metu iškilmingai perduotas jubiliejinis – 1100-asis – autobusas.

Nupirktuose mokykliniuose autobusuose įrengti variklio užvedimą blokuojantys alkotesteriai, sumontuotos geresnės oro cirkuliavimo ir šildymo sistemos. Dėl moksleivių saugumo autobusai su alkotesteriais perkami nuo 2016 metų.

Praėjusiais mokslo metais į mokyklas geltonaisiais autobusais vykdavo per 20 tūkst. moksleivių.


Renginių kalendorius