Mokykloms bus perduota beveik pusė šimto geltonųjų autobusų

Grįžti

Mokykloms bus perduota beveik pusė šimto geltonųjų autobusų
event 2019-08-29 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Aktualijos

Mokykloms bus perduota beveik pusė šimto geltonųjų autobusų

Rugpjūčio 30 d. 11 val. Vilniuje, Katedros aikštėje, vyks naujų geltonųjų autobusų perdavimo šventė. Renginyje dalyvaus Ministras Pirmininkas Saulius Skvernelis, švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, mokiniai, jų mokytojai, savivaldybių atstovai.

Šiemet mokykloms nupirkti 47 geltonieji autobusai IVECO už beveik 2 mln. eurų.  Autobusai skirti pavežti specialių ugdymosi poreikių turinčius mokinius, kaimuose ir miesteliuose toliau kaip 3 km nuo mokyklos gyvenančius moksleivius, kad kelionė į mokyklą ar iš jos truktų trumpiau. Taip pat jais bus vežami mokiniai, kurie pakeitė mokyklą dėl reorganizavimo ar struktūros pertvarkymo. Geltonaisiais autobusais mokiniai gali vykti ir į būrelius, kultūros ir sporto renginius, ekskursijas.

Nuo 2000 metų iš viso  mokykloms nupirkta 1112 geltonųjų autobusų. Vienai iš mokyklų renginio metu bus iškilmingai perduotas 1100-asis autobusas.

Nupirktuose mokykliniuose autobusuose dėl moksleivių saugumo įrengti variklio užvedimą blokuojantys alkotesteriai, dėl patogumo – sumontuotos pneumatinės važiuoklės, geresnes oro cirkuliavimo ir šildymo sistemos.

Praėjusiais mokslo metais į mokyklas geltonaisiais autobusais vykdavo per 20 tūkst. moksleivių.


Renginių kalendorius