Mokyklų mokymosi bendruomenių kūrimas

Grįžti

Mokyklų mokymosi bendruomenių kūrimas
event 2021-06-08 domain European Schoolnet label_outline Aktualijos

Mokyklų mokymosi bendruomenių kūrimas

2019 metais „School Education Gateway“ mokytojų akademija išbandė mokyklų grupių koncepciją aštuoniose Europos šalyse (Kroatijoje, Vokietijoje, Italijoje, Maltoje, Nyderlanduose, Portugalijoje, Rumunijoje, Ispanijoje), kad spręstų iššūkius, su kuriais susidūria mokytojai, dalyvaudami atviruosiuose internetiniuose kursuose (angl. MOOC).

Tyrimo grupės mokyklų mokytojams buvo pasiūlyta dirbti kartu atviruosiuose internetiniuose kursuose ir padėti vieni kitiems įveikti iššūkius, susijusius su žemu skaitmeninės, kalbos ir savivaldaus mokymosi kompetencijos lygiu. Padėdami vieni kitiems mokytojai galėjo lengviau kursų rezultatus pritaikyti praktikoje.

Šiuo metu siūlomo savarankiško kurso tikslas – naudoti atviruosius internetinius kursus mokymosi bendruomenėms kurti, tačiau daugelis čia pateiktų idėjų gali būti pritaikytos ir kitoms nuotolinio mokymosi formoms. Kursas padės dalyviams rasti patarimų, kaip paremti kolegas naudojantis internetiniais kursais ir bendruomenėmis, tobulinti savo mokymo gebėjimus ir atrasti naujas profesinio tobulėjimo galimybes.

Šiame savarankiško mokymosi modulyje rasite patarimų, kaip padėti savo kolegoms naudotis internetiniais kursais ir bendruomenėmis, sukurti labiau bendradarbiaujančią aplinką savo mokykloje, išbandyti naujas profesinio tobulėjimo formas, ugdyti mokytojų skaitmeninę kompetenciją.

Kursas šiuo metu yra atviras, ir visi, kurie registruojasi, gali nedelsdami nagrinėti kurso turinį. Mokymai vyksta savarankiškai ir neturi pabaigos datos. Numatomas darbo krūvis yra 3-4 valandos.

Registruotis galima čia.


Renginių kalendorius