Mokiniai kviečiami didinti saugumą prie vandens telkinių

Grįžti

Mokiniai kviečiami didinti saugumą prie vandens telkinių
event 2020-03-05 domain Lietuvos vaikų ir jaunimo centras label_outline Projektai ir konkursai

Mokiniai kviečiami didinti saugumą prie vandens telkinių

Artėjant vasarai, prasideda nacionalinis konkursas „Mano mokykla gali“. Šiemet mokiniai skatinami ne tik gilinti žinias apie saugumą vandenyje ir prie vandens telkinių, bet ir atkreipti dėmesį į ekologijos svarbą – išmokti deramai saugoti gamtą. Stipriausių komandų laukia šaunūs prizai.

Konkurse 1–4 ir 5–11 klasių mokiniai priims pažintinius iššūkius savo mokyklose, pagal organizatorių iš anksto pateiktas užduotis.

Pirmame iššūkyje – varžysis mokyklos komandos tarpusavyje, stengdamosios atsakyti kuo daugiau klausimų apie saugų elgesį vandenyje ir prie vandens telkinių, ekologiją bei aplinkosaugą. Antrame iššūkyje – komandos pasirinks vandens telkinį, kuriame vasarą maudosi. Geriau susipažinusios su šalia jo esančiais saugumo ženklais, sukurs labiausiai trūkstamo ženklo plakatą ir su juo prie telkinio nusifotografuos.

Konkursą organizuoja Lietuvos vaikų ir jaunimo centras, padeda įgyvendinti Ugniagesių gelbėtojų mokykla ir Valstybinė saugomų teritorijų tarnyba. Tokiu būdu siekiama paskatinti vaikus saugiau elgtis prie vandens telkinių, daugiau judėti gryname ore, smagiai leisti laiką kartu su bendraamžiais, kūrybiškai realizuoti savo idėjas!

„Mano mokykla gali 2019“ konkurse dalyvavo 52 mokyklos, iš viso 274 komandos. Dalyvavimas – nemokamas. Daugiau informacijos: www.lvjc.lt/mano-mokykla-gali-1-4, www.lvjc.lt/mano-mokykla-gali-5-11


Renginių kalendorius