Mišrusis mokymasis: stiprėjanti tendencija ir jau pasitvirtinę metodai

Grįžti

Mišrusis mokymasis: stiprėjanti tendencija ir jau pasitvirtinę metodai
event 2021-03-22 domain School Education Gateway label_outline Aktualijos

Mišrusis mokymasis: stiprėjanti tendencija ir jau pasitvirtinę metodai
Pexels.com nuotrauka

Švietimo įstaigos vis geriau supranta, kaip veiksmingai derinti įvairią mokymosi aplinką ir priemones. Jų tikslas paprastas – sukurti lankstesnį ir labiau individualizuotą mokymosi metodą, užtikrinantį visų mokinių įtrauktį skirtingomis aplinkybėmis. Toliau pateikiami sėkmingai įgyvendinto mišraus mokymosi pavyzdžiai.

„Bednet“: nuotolinis sergančių vaikų mokymasis

child using a computer and learning at a distance from her bedroom

„Bednet“ suteikia galimybę lėtinėmis ligomis sergantiems mokiniams toliau mokytis ligos ir gydymo metu. Per „Bednet“ sergantis mokinys kompiuteriu prisijungia prie savo klasės, ir taip sukuriamas tiesioginis ryšys tarp jo ir klasės draugų – fiziškai klasėje nedalyvaujantis vaikas matomas klasės gale pakabintame ekrane. Taigi mokinys gali ne tik įsisavinti mokymo programą, bet ir palaikyti ryšį su klase. „Bednet“ gali naudotis 5 metų ir vyresni ikimokyklinukai, taip pat pradinio ir vidurinio ugdymo klasių mokiniai visuose licencijuotose ir valstybės subsidijuojamose Flandrijos bei Briuselio mokyklose. Įranga ir konsultacijos mokykloms bei šeimoms teikiamos nemokamai tiek laiko, kiek reikia. Nuo šios programos pradžios 2005 m. „Bednet“ pasinaudojo 1 593 ilgalaikėmis arba lėtinėmis ligomis sergantys mokiniai iš 1 111 Flandrijos mokyklų.

Mokykla cirko artistų vaikams

Programa „Mokykla cirko artistų vaikams“ užtikrina išsilavinimą mokyklinio amžiaus vaikams, kuriems dėl profesinių priežasčių reikia nuolat keliauti. Ji buvo sukurta 2007 m. Hildene, Vokietijoje. Nuotolinės pamokos vyksta tikruoju laiku – tai reiškia, kad ir mokytojas, ir mokinių grupė tam tikru metu jungiasi į virtualiąją klasę. Pamokose kasdien dalyvauja mokiniai iš įvairių cirkų kolektyvų, kad ir kokioje pasaulio vietoje būtų. Šios mokyklos tikslai:

  • palaikyti ir plėtoti skaitmeninį mokymąsi;
  • intensyviai ruoštis valstybiniams brandos egzaminams;
  • teikti individualizuotą paramą ir asmeniškai pritaikytą mokymą;
  • užtikrinti bendrą cirko vaikų ir grupinį mokymąsi.

Vykdant mokyklinio ugdymo projektus mokiniai skatinami suprasti asmeninius interesus, gebėjimas ir dar neatsiskleidusius talentus, susipažinti su skaitmeniniu pasauliu bei smagiai leisti laiką su bendraamžiais, pavyzdžiui, žaidžiant internetinius stalo žaidimus.

„iScoil“ – galimybė jaunuoliams tęsti nutrauktą mokymąsi

„iScoil“ yra nekomercinė internetinio mokymosi paslauga, skirta mokyklos nebaigimo ir švietimo nelygybės problemoms spręsti Airijoje bei suteikti jauniems žmonėms progą išnaudoti visas savo galimybes.

Bendradarbiaujant su vietinėmis tarnybomis ir agentūromis „iScoil“ tapo saugia vieta mokytis, kurioje jaunuoliams siūlomos individualizuotos mokymosi programos, grindžiamos unikaliais jų poreikiais, interesais ir gebėjimais. Kiekvieną dieną mokytojai ir dėstytojai internetu peržiūri mokinių darbus, pateikia atsiliepimus ir, prireikus, pritaiko kitos dienos mokymosi planą. Be to, ši paslauga ne tik padeda mokiniams tęsti nutrauktą mokymąsi, bet ir siūlo galimybes įsidarbinti ir formuoti mokinių užimtumo portfelį. Nuo programos pradžios „iScoil“ baigusiems 437 jaunuoliams jau suteikti 1146 QQI (Kokybės ir kvalifikacijos mokymosi) diplomai.

„Audentes“ mokykla – pagalba būsimoms sporto žvaigždėms

student athletes

The „Audentes“ sporto mokykla yra Taline, Estijoje, veikianti el. gimnazija, specialiai sukurta mokiniams sportininkams, kurie dėl nuolatinių treniruočių negali dalyvauti pamokose. Ši mokykla suteikia jaunuoliams galimybę įgyti vidurinį išsilavinimą internetu, ir jiems kasdien nereikia eiti į mokyklą. „Audentes“ sporto mokykloje daugiausia dėmesio skiriama išminties, sveikatos ir pusiausvyros principams, todėl mokytojai skatina aktyvų gyvenimo būdą ir treniruotes nuo ankstyvo amžiaus. El. gimnazijos mokytojai yra sukaupę ilgalaikę mokymo patirtį tiek klasėje, tiek virtualioje mokymosi aplinkoje, taip pat baigę ne vienus mokymo ir mentorystės kursus. Taip sukurta el. mokymosi aplinka siūlo:

  • nebrangų išsilavinimą visų amžiaus grupių ir lygių mokiniams;
  • lankstų mokymąsi;
  • visapusę paramą mokiniams pasitelkiant aiškius veiksmų planus ir konsultavimo sistemą;
  • galimybes įgyti aukštąjį išsilavinimą.

Schooleducationgateway.eu informacija


Renginių kalendorius