Ministerijoje posėdžiavo kolektyvinio darbo ginčo komisija

Grįžti

Ministerijoje posėdžiavo kolektyvinio darbo ginčo komisija
event 2019-11-29 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Aktualijos

Ministerijoje posėdžiavo kolektyvinio darbo ginčo komisija

Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje susirinkusi kolektyvinio darbo ginčo komisija, nagrinėjanti keturių švietimo profesinių sąjungų reikalavimus, aptarė galimą sutarimą ir pirmadienį pristatys jį Vyriausybei.

„Tikiuosi, kad pavyks pasiekti visus tenkinantį galutinį sutarimą tiek dėl kitų metų, tiek dėl tolimesnės perspektyvos ir galėsime pasirašyti sutartį, kuri užtikrintų tvarumą, stabilumą švietimo bei akademinei bendruomenei ramiai dirbti“, - sakė švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius.

Pagal Darbo kodeksą tokiam ginčui nagrinėti suteikiama dešimt kalendorių dienų, tačiau komisija sutarė jį išspręsti greičiau ir galutinį sprendimą priimti iki ketvirtadienio.

„Mūsų tikslas -  ne galutinė apibrėžta suma, ne 117 mln. Eur ar 70 mln. Eur, o konkretūs sutarimai ir jų vykdymas“, - sakė Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos pirmininkas Egidijus Milešinas.

Kolektyvinio darbo ginčo komisija sudaryta dėl reikalavimų, kuriuos iškėlė Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga, Švietimo ir mokslo profesinė sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas, Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“. Nesutarus profsąjungos turės teisę skelbti tikrąjį streiką. Profesinės sąjungos reikalauja, kad būtų vykdomi šių metų vasarą parengto 2017 m. Lietuvos švietimo ir mokslo kolektyvinės sutarties pakeitimo projekto sutarimai: sulyginti bendrojo ir ikimokyklinio ugdymo pedagogų koeficientus, nuo 2020 m. rugsėjo 1 d. didinti mokytojų pareiginės algos koeficientus 10 proc., nuo 2020 m. kasmet 10 proc. kelti dėstytojų ir mokslo darbuotojų darbo užmokestį.

Komisiją sudaro profesinių sąjungų, Finansų ministerijos, Socialinės apsaugos ir darbo, Švietimo, mokslo ir sporto ministerijų atstovai.


Renginių kalendorius