Ministerija pasirengusi tęsti dialogą su visomis švietimo profesinėmis sąjungomis

Grįžti

Ministerija pasirengusi tęsti dialogą su visomis švietimo profesinėmis sąjungomis
event 2020-03-05 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Aktualijos

Ministerija pasirengusi tęsti dialogą su visomis švietimo profesinėmis sąjungomis

Švietimo, mokslo ir sporto ministerija apgailestauja, kad kelios profesinės sąjungos tarpusavyje nerado sutarimo dėl bendradarbiavimo rengiant naują kolektyvinės šakos sutartį ir iškilo grėsmė deryboms nutrūkti iš esmės joms net neprasidėjus. Tai ministerija pareiškė, šiandien gavusi  Lietuvos švietimo ir mokslo profesinės sąjungos raštą dėl pasitraukimo iš derybų.  

„Apmaudu, kad derybos stringa dėl techninių detalių  net nepradėjus spręsti svarbiausių klausimų, susijusių su mokytojų darbu. Kol kas posėdžiuose buvo aptariamas tik derybų grupės darbo reglamentas, darbo procedūros ir neprieita prie išties mokytojams svarbių temų. Kyla abejonė, ar visos profesinės sąjungos siekia to paties viešai deklaruojamo tikslo – atstovauti mokytojų interesams ir  spręsti pedagogams rūpimus klausimus“, - sako švietimo, mokslo ir sporto viceministrė Jolanta Urbanovič.

Viceministrė pabrėžia, kad ir toliau ministerija tęs dialogą su profesinėmis sąlygomis. Rytojaus posėdyje, kuris vyks Švietimo, mokslo ir sporto ministerijoje 10 val., numatyta svarstyti tolimesnę derybų eigą.

„Nors kiek anksčiau visos profesinės sąjungos teigė norinčios rengti vieną bendrą sutartį, šiandien matome, kad yra kitaip. Bet kokiu atveju kalbėsimės ir derėsimės su visomis profesinėmis sąjungomis, kad ir atskirai. Mūsų tikslas yra siekti bendro sutarimo, kartu ieškoti sprendimų gerinant mokytojų ir dėstytojų darbo sąlygas“, - pažymi J. Urbanovič.

Derybų grupėje dėl vienos bendros šakos kolektyvinės sutarties dalyvavo  visos švietimo profesinės sąjungos: Lietuvos švietimo ir mokslo profesinė sąjunga, švietimo ir mokslo profesinė sąjunga „Solidarumas“, Lietuvos profesinė sąjunga „Sandrauga“, Lietuvos aukštųjų mokyklų profesinių sąjungų susivienijimas, Lietuvos švietimo darbuotojų profesinė sąjunga, Lietuvos švietimo įstaigų vadovų profesinė sąjunga. Kiekviena jų į derybas yra delegavusi po du atstovus.  


Renginių kalendorius