Kvietimas dalyvauti vienos dienos mokymuose „Pilietinio (neginkluoto) pasipriešinimo kursas Nr.1“

Grįžti

Kvietimas dalyvauti vienos dienos mokymuose „Pilietinio (neginkluoto) pasipriešinimo kursas Nr.1“
event 2020-01-31 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Kvietimas dalyvauti vienos dienos mokymuose „Pilietinio (neginkluoto) pasipriešinimo kursas Nr.1“

Šiemet minėsime atkurtos Nepriklausomybės 30-metį. Laisvės siekėme ne tik kovodami su ginklu rankoje, tačiau ir priešindamiesi agresoriui nesmurtiniais būdais. Deja, po 1991 m. šis kovos metodas – pilietinis pasipriešinimas – valstybėje nebuvo tinkamai išplėtotas, o grėsmės nacionaliniam saugumui ne tik kad nesumažėjo, bet ir įgavo naujas formas. Tad kviečiame mokytojus ir švietimo sistemos darbuotojus pasinaudoti galimybe sudalyvauti nemokamuose vienos dienos mokymuose „Pilietinio (neginkluoto) pasipriešinimo kursas Nr.1“.

Kursą veda Laisvės gynėjų gretose kovojęs ir 1991 m. sausį Aukščiausiąją Tarybą gynęs Lietuvos kariuomenės kūrėjas savanoris, ats. mjr. Albertas Daugirdas.

Mokymų tikslas:

Šį kursą parengėme tam, kad Lietuvos Respublikos piliečiai būtų efektyviau pasirengę veikti grėsmių akivaizdoje. Šiuose mokymuose suteiksime žinių ir įgūdžių, kuriuos kurso dalyviai galės savarankiškai taikyti neginkluoto pasipriešinimo veiksmams iškilus grėsmėms nacionaliniam saugumui taikos metu ar prieš užsienio agresorių.

„Pareiga Tėvynei neturi amžiaus apribojimų, mūsų Laisvė yra mūsų rankose ir už ją atsakome mes patys“ – sako šio kurso instruktorius ats. mjr. Albertas Daugirdas. 

„Pilietinio (neginkluoto) pasipriešinimo kursas Nr.1“ suteiks jums bazinį pasirengimo lygį, t.y. būtiniausią informaciją per trumpą laiką. Vėliau dalyviai gali tobulintis tęstiniuose kursuose („Pilietinio pasipriešinimo kursas Nr. 2“ (pasyvusis pilietinis pasipriešinimas), „Pilietinio pasipriešinimo kursas Nr. 3“ (aktyvusis pasipriešinimas arba pilietinio pasipriešinimo kuopelės), „Išgyvenimo kursas Nr. 1“ ir kituose kursuose, bei siekti tapti Pilietinio pasipriešinimo žinovu / instruktoriumi.

Baigusiems kursą įteikiamas Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie KAM vadovo ir instruktorių pasirašytas liudijimas.

PPK1 yra organizuojamas nuo 2019 m. pabaigos ir jame jau mokėsi 50 mokytojų iš Vilniaus ir kitų miestų bei 60 daugiau kaip 20 nevyriausybinių organizacijų atstovų iš Kauno apskrities. Šį kursą numatoma pasiūlyti ir kitoms apskritims.

Tvarkaraštis:

1 tema. Pilietinio pasipriešinimo samprata.

2 tema. Pilietinio pasipriešinimo „įrankiai“.

3 tema. Asmeninis ir šeimos pasirengimas karinei krizei. Praktiniai patarimai.

Mokymų trukmė: 5 val. 

Vieta ir laikas:

Mokymai vyks š.m. vasario 18 d. (antradienį) Generolo Povilo Plechavičiaus kadetų licėjuje. Numatoma kurso pradžia - 10.00 val. (detalus tvarkaraštis bus atsiųstas užsiregistravusiems).

Registracija: iki vasario 7 d. el. paštu lina.kranauskiene@kam.lt (registruodamiesi nurodykite vardą, pavardę, mokomą dalyką, mokyklos pavadinimą, el. pašto adresą ir telefono numerį, kad galėtume su Jumis susisiekti).

RENGINYS NEMOKAMAS

Mokymų dalyviai gaus liudijimus apie įgytas kompetencijas.

Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie KAM informacija


Renginių kalendorius