Kviečiame registruotis į Europos mokyklų tinklo akademijos kursus arba (ir) tapti TIWI projekto Focus mokytojais

Grįžti

Kviečiame registruotis į Europos mokyklų tinklo akademijos kursus arba (ir) tapti TIWI projekto Focus mokytojais
event 2019-07-19 domain Ugdymo plėtotės centras label_outline Projektai ir konkursai

Kviečiame registruotis į Europos mokyklų tinklo akademijos kursus arba (ir) tapti TIWI projekto Focus mokytojais

Tarptautinis projektas Informatinio mąstymo ugdymas mokant(is) tyrinėjant, angl. Teaching ICT with inquiry (toliau – TIWI), kviečia mokytojus prisijungti prie jo įgyvendinimo veiklų.

TIWI įgyvendina didelę patirtį švietimo inovacijų kūrimo, sklaidos ir tarptautinio bendradarbiavimo srityje turintys partneriai: daugiau nei 30 švietimo ministerijų Europoje jungiantis tinklas, „European Schoolnet“ (Belgija), Kipro universitetas (Kipras), Le Mans universitetas (Prancūzija), Deusto universitetas (Ispanija). Lietuvoje projektą koordinuoja Ugdymo plėtotės centras.

Pagrindinis TIWI projekto tikslas yra suteikti mokytojams priemonių (įrankių) ir įgūdžių, kad jie, naudodamiesi tyrinėjimu grįstu mokymu, galėtų mokyti programavimo STEM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos) dalykuose. Tikslinę grupę sudaro pradinio, pagrindinio ir vidurinio ugdymo mokytojai. Projektas taip pat supažindina su ateities karjeros galimybėmis kompiuterių moksle bei programavimo pritaikymu realiame gyvenime ir STEM dalykuose.

  • Kviečiame mokytojus dalyvauti TIWI projekto Focus mokytojų atrankoje. TIWI įgyvendinimo bandyme iki 2020 m. rugsėjo dalyvaus po 20 mokytojų iš Kipro, Prancūzijos, Lietuvos ir Ispanijos. Pagrindinis šių mokytojų tikslas bus vykdyti projekto veiklas mokymo procese, remiantis projekto komandos teikiama medžiaga ir rekomendacijomis, bei informuoti projekto komandą apie gautus rezultatus.

    Kvietimas dalyvauti atrankoje

    Focus mokytojai turės:

    • Dalyvauti bent viename renginyje, kuris bus vedamas valstybine kalba, savo šalyje.
    • Įgyti naujų įgūdžių ir žinių per masinį atvirą internetinį kursą (MAIK, angl. MOOC) „Informatinio mąstymo ugdymas mokant(is) tyrinėjant“, angl. Teaching ICT with Inquiry. Registruotis čia.
    • MAIK pabaigoje sukurti tyrinėjamu grindžiamo mokymo veiklas, skirtas informatiniam mąstymui ugdyti ir mokyti STEM dalykų, naudojantis Graasp kūrimo įrankiu (sukurtu su Go-Lab project).
    • Įgyvendinti šias sukurtas tyrinėjamu grindžiamo mokymo veiklas klasėse.
    • Laiku užpildyti du projekto komandos pateiktus klausimynus: prieš veiklų įgyvendinimą klasėse ir po jo.
    • Prisidėti prie savęs vertinimo priemonės testavimo ir suteikti grįžtamąjį ryšį.

    Focus mokytojų privalumai:

    • Būsite dinamiškos keturių valstybių Focus mokytojų komandos dalimi.
    • Dalyvausite kokybiškuose mokymuose apie mokymą(si) tyrinėjant ir internetinių priemonių naudojimą klasės veiklose, skirtose informatiniam mąstymui ugdyti bei mokyti STEM dalykų, naudojant tyrinėjimu grindžiamą mokymą.
    • Gausite patvirtinimą (sertifikatą), kad baigėte TIWI MAIK.
    • Būsite paminėti (individualiai ir mokykliniu lygiu) galutiniame projektų rezultatų leidinyje.
    • Gyvai dalyvausite renginyje savo šalyje ir galėsite pirmi sužinoti apie projektą, išteklius bei veiklas ir išbandyti mokomąją medžiagą klasėse.
    • Dalyvaudami MAIK, veiklas galėsite pateikti viena iš keturių kalbų (ispanų, lietuvių, prancūzų, vokiečių), o norėdami sėkmingai užbaigti MAIK per EUN Academy, dalyviai privalo savo paskutinę pamoką pateikti anglų kalba.

    Kas gali dalyvauti?

    Projekto TIWI Focus mokytojų atrankoje kviečiami dalyvauti pradinio ugdymo,STEM dalykų ir IT mokytojai, dirbantys su vyresnių pradinių (9–11 metų) klasių bei pagrindinio ir vidurinio ugdymo klasių (12–19 metų) mokiniais vienoje iš šių valstybių: Kipre, Prancūzijoje, Lietuvoje, Ispanijoje.

    Pageidautina, kad kandidatai į Focus mokytojus turėtų šias kompetencijas:

    • Geras supratimas ir žinios apie tyrinėjamu grindžiamą mokymą, angl. Inquiry Based Learning (IBL).
    • Patirtis naudojantis Go-Lab ekosistemos kūrimo platforma Graasp, kaip tyrinėjamu grindžiamo mokymo kūrėju arba įgyvendintoju / naudotoju.
    • Geros anglų kalbos žinios (neprivaloma, bet rekomenduojama).

    Svarbi informacija:

    • Focus mokytojų atranka vykdoma iki rugpjūčio 26 d. Prašome iki rugpjūčio 19 d. užpildyti paraišką. Atrankos rezultatai bus paskelbti 2019 m. rugpjūčio 27 d. Ugdymo plėtotės centro svetainėje.
    • Focus mokytojai atrenkami visai projekto trukmei (iki 2020 m. rugsėjo). Jų dalyvavimas projekte priklausys nuo jų įsitraukimo ir rezultatų.
    • Kandidatai, patekę į projektą, turėtų dalyvauti susitikimuose, kurie vyks jų šalyse 2019 m. rudenį. Renginių organizavimo ir Focus mokytojų atvykimo į renginius išlaidos (iki 100 Eurų žmogui) bus apmokėtos TIWI projekto lėšomis.
    • Bendru didžiosios dalies partnerių nutarimu TIWI konsorciumas pasilieka teisę visiškai atšaukti ar keisti bet kurias sąlygas, susijusias su šiuo kvietimu. Apie šiuos keitimus bus informuojama iš anksto.
  • Mokytojai, kurie norėtų įgyti naujų įgūdžių ir žinių, padedančių pasiruošti tyrinėjimu grįstam STEM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos) dalykų mokymui integruojant programavimą ir informatinį mąstymą (angl. Computational thinking), gali dalyvauti ir masiniame atvirame internetiniame kurse (MAIK, angl. MOOC) „Informatinio mąstymo ugdymas mokant(is) tyrinėjant“.


    Šio kurso tikslas – suteikti mokytojams galimybę tobulinti pagrindinius gebėjimus, kurie padėtų pasiruošti tyrinėjimu grįstam STEM (gamtos mokslų, technologijų, inžinerijos ir matematikos) dalykų mokymui integruojant programavimą ir informatinį mąstymą (angl. Computational thinking).

    Kurso dalyviai mokysis dažniausiai naudojamų programavimo kalbų pagrindų ir jų taikymo STEM pamokose, taip pat naudoti „Graasp“ platformą kuriant tyrinėjamu grindžiamo mokymo veiklas, susipažins su mokinių karjeros perspektyvomis informacinių technologijų (IT) srityje.

    Internetinis keturių modulių kursas prasideda 2019 m. rugsėjo 9 d. Jis yra nemokamas, vykdomas anglų kalba ir atviras visiems norintiems.

    Registruotis galima čia.

    Kvietimas dalyvauti (anglų kalba).


Renginių kalendorius