Kviečiame į nuotolines gamtos pamokas „Gamtos mitų griovėjai“

Grįžti

Kviečiame į nuotolines gamtos pamokas „Gamtos mitų griovėjai“
event 2020-11-18 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras label_outline Aktualijos

Kviečiame į nuotolines gamtos pamokas „Gamtos mitų griovėjai“

Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras kviečia į nuotolinių gamtos pamokų ciklą „Gamtos mitų griovėjai“. Jūsų laukia trys įdomios ir įtraukiančios pamokos apie vabzdžių, šikšnosparnių ir paukščių pasaulį!

Kas gali dalyvauti?

Pamokose kviečiame dalyvauti bendrojo ugdymo ir neformaliojo vaikų švietimo mokyklų 5–12 klasių mokinius.

Kaip dalyvauti?

Pirmiausia užsiregistruokite šioje nuorodoje arba paspauskite registracijos mygtuką. Pamokų vaizdo reportažų nuorodas išsiųsime užsiregistravusiems dalyviams jų registracijos anketoje nurodytu elektroniniu paštu. Ši nuoroda bus aktyvi ir pasiekiama tik užsiregistravusiems dalyviams.

Kaip vyksta pamoka?

Užsiregistravę mokytojai valandą prieš pat pamokas gauna YouTube nuorodas. Nuorodas galima persiųsti mokiniams, besimokantiems nuotoliniu būdu. Vaizdo reportažas netiesioginis, tad jį bus galima peržiūrėti patogiu mokytojams laiku.

Pamokos laikas – 40 minučių.

Pamokos planuojamos gruodžio 11, 14 ir 15 dienomis. Nuorodos aktyvuojamos minėtomis dienomis nuo 10 val.

Pamokų koordinatorius:LMNŠC Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus metodininkas, ornitologas Gediminas Petkus,tel. (8 5) 267 0060, mob. 8 616 13348, el. paštas gediminas.petkus@lmnsc.lt.

I pamoka „Vabzdžiai“

Iš visų gyvūnų vabzdžiai mums yra turbūt mažiausiai suprantami ir labiausiai apipinti mitais. Jie turi mums neįprastą kojų ir akių skaičių, jų elgsena mums keista, o jų nauda šiame pasaulyje – dažnai tiesiog abejojama. Mes labiausiai bijome to, ko nepažįstame ir nesuprantame. Taigi nenuostabu, kad tiek daug žmonių pasaulyje prisibijo ir net nenori regėti vabzdžių savo aplinkoje, o juos tyrinėjantys žmonės (entomologai) kartais laikomi keistuoliais. Ar visi vabzdžiai yra bjaurūs, nešioja ligas ir nori mums įkasti? O gal jie gali būti žavūs, skanūs ir net gyvybiškai svarbūs? Išsklaidyti mitus ir atsakyti į klausimą, kokie iš tikrųjų NĖRA vabzdžiai, pabandys LMNŠC metodininkas Tomas Pocius.

II pamoka „Šikšnosparniai“

Legendomis apipinti nakties skrajūnai šikšnosparniai – tikras tamsiausios metų nakties atributas. Tai nėra skraidančios pelės ar naktiniai lizdus sukantys paukščiai. Šikšnosparniai yra žinduoliai kaip ir mes. Pamokoje pakalbėsime apie šikšnosparnių regėjimą ir sužinosime, kur gyvena filmų industrijoje su vampyrais tapatinami gyvūnai. Taip pat turėsime puikią progą išsiaiškinti, kodėl šie skraidantys gyvūnai yra mistifikuojami ir ar jiems rūpi mūsų šukuosenos. Apie šiuos nuostabius gyvūnus papasakos LMNŠC metodininkė, šikšnosparnių tyrėja Violeta Gulbicka.

III pamoka „Paukščiai“

Skirtingose kultūrose paukščiai yra nuo seno apipinti mitais. Ar žinojote, kad Senovės Egipte kregždės buvo laikomos skrendančiomis mirusių žmonių sielomis, o krankliai ar kovai, mėgstantys lizdus krauti senose kapinėse, gyvena ilgiau nei 100 metų? Ar girdėjote, kad gegutės pavasarį virsta paukštvanagiais, o kregždės žiemoja dumble? Daugelis galvoja, kad paukščiai yra labai primityvūs ir kvailoki. Daug įdomių faktų apie paukščius papasakos ir sukurtus mitus griaus LMNŠC metodininkas, ornitologas Gediminas Petkus.

Daugiau informacijos ir registracijos anketą rasite čia.


Renginių kalendorius