Kviečiame į gamtos pamokas namuose!

Grįžti

Kviečiame į gamtos pamokas namuose!
event 2020-04-07 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras label_outline Aktualijos

Kviečiame į gamtos pamokas namuose!

Pažinti gamtą galima net būnant namuose. Kviečiame naudotis Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro Gamtinio ir ekologinio ugdymo skyriaus specialistų parengtomis gamtos pamokų užduotimis.

Ar žinote, kad mūsų butuose knibžda įnamių, apie kuriuos beveik nieko nežinome ir mes niekada neliekame vieni namuose? Atidžiai stebėkite savo buto slaptus kampelius – rasite daug gyventojų. Pamoką apie gyvūnus kambaryje atsisiųskite čia.

Kartais į butų langus atsitrenkia paukštelis. Kodėl tai įvyksta ir kaip jiems padėti, sužinosi pamokoje „Apsaugok paukščius“

Jei šaldytuve yra raudongūžis kopūstas, atlik nesudėtingą bandymą ir sužinok, kaip kopūstas gali tapti natūraliu indikatoriumi. Pamoką atsisiųsti galima čia.

Dabar pats laikas persodinti kambarines gėles. Jei iš žemės išlenda sliekas, ištirk jį įdėmiau. Atlik testą ir pasitikrink žinias.

Užduočiai „Žemė pro mikroskopą“ nereikės mikroskopo namuose. Stambius ir labai smulkius objektus rasi spręsdamas testo užduotis.

Koks miesto ar gyvenvietės, kur gyveni, herbas? Daugelis Lietuvos gyvenviečių turi savo herbus. O dalyje jų pavaizduoti gyvūnai. Apžiūrėk įdomiausius, spręsdamas užduotį!

Ar iškrėtei pokštą balandžio 1-ąją? O gal tave kas apgavo? Nemažai gyvūnų nuolat apgaudinėja ir apsimeta vien todėl, kad lengviau išvengtų natūralių priešų ir nebūtų suėsti. Sužinok, ką reiškia terminas mimikrija ir kodėl gyvūnai naudojasi apgaule, spręsdamas užduotį.


Renginių kalendorius