Kviečiame dalyvauti STEAM mokslų konkurse „Mūsų eksperimentas“

Grįžti

Kviečiame dalyvauti STEAM mokslų konkurse „Mūsų eksperimentas“
event 2021-03-08 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras label_outline Projektai ir konkursai

Kviečiame dalyvauti STEAM mokslų konkurse „Mūsų eksperimentas“

Ikimokyklinio ugdymo įstaigų ir 1–11 klasių bendrojo ugdymo, neformaliojo švietimo, profesinių mokyklų mokinius kviečiame dalyvauti kūrybiniame gamtos mokslų konkurse „Mūsų eksperimentas“.

Kokybiškas technologijų, gamtos ir tiksliųjų mokslų ugdymas turėtų būti grįstas pačių mokinių atliekama tiriamąja veikla: stebėjimais, analize, bandymais, modeliavimu ir kt. Per tyrimą išsiaiškinti gamtos reiškiniai ir procesai leidžia giliau perprasti mokslų prasmę, integralumą, atrasti jų naudą visose gyvenimo srityse ir galbūt juos pamėgti.

Jau mokykloje norima atkreipti dėmesį, kad vieno dalyko žinių dažnai neužtenka problemoms atpažinti ir jas spręsti, įvairūs mokslai papildo vienas kitą, o jų integracija sudaro galimybes gimti inovacijoms.

Konkurso tikslas – skatinti kūrybiškai mokytis STEAM mokslus, patirti tyrinėjimo ir atradimo džiaugsmą.

Konkursui pateikiamas trumpas darbo aprašas ir tyrimą iliustruojanti filmuota medžiaga.

Projektus galite pateikti iki 2021 m. rugsėjo 17 d. Dirbama komandomis, tačiau karantino metu mokiniai savo stebėjimus gali atlikti individualiai, lyginti tarpusavyje bendraudami nuotoliniu būdu, darydami bendras išvadas. Atsiradus galimybei, darbai atliekami mokyklose, laboratorijose, dirbant grupėmis. Tiriamieji darbai gali būti bet kurios STEAM mokslų ar jų grupių tematikos.

Konkursą organizuoja Švietimo ir mokslo ministerija, Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

Kviečiame tirti ir kurti!

Nuostatai

Dalyvio anketa 


Renginių kalendorius