Kviečiame dalyvauti STEAM mokslų konkurse „Mūsų eksperimentas“

Grįžti

Kviečiame dalyvauti STEAM mokslų konkurse „Mūsų eksperimentas“
event 2020-02-03 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras label_outline Projektai ir konkursai

Kviečiame dalyvauti STEAM mokslų konkurse „Mūsų eksperimentas“

Kokybiškas technologijų, gamtos ir tiksliųjų mokslų ugdymas turėtų būti grįstas pačių mokinių atliekama tiriamąja veikla: stebėjimais, analize, bandymais, modeliavimu ir kt. Per tyrimą išsiaiškinti gamtos reiškiniai ir procesai leidžia giliau perprasti mokslų prasmę, integralumą, atrasti jų naudą visose gyvenimo srityse ir galbūt juos pamėgti.

Konkursas skatina mokinių komandinį darbą, bendradarbiavimą atliekant tiriamąją veiklą. Komandinio darbo įgūdžiai ypač reikalingi šiuolaikiniame mokslo ir darbo pasaulyje, nes čia nebeužtenka vieno žmogaus proto ar įgūdžių. Jau mokykloje norima atkreipti dėmesį, kad vieno dalyko žinių dažnai neužtenka problemoms atpažinti ir jas spręsti, įvairūs mokslai papildo vienas kitą, o jų integracija dažnai sudaro galimybes gimti inovacijoms.

Konkurso tikslas – skatinti kūrybiškai mokytis STEAM mokslus, patirti tyrinėjimo ir atradimo džiaugsmą.

Dalyviai: ikimokyklinio ugdymo mokyklos, 1– 11 klasių bendrojo ugdymo, neformaliojo švietimo, profesinio mokymo įstaigų mokyklų mokiniai.

Konkurso pabaiga – 2020 m. gegužės 17 d.

Konkurso eiga – pateikiamas trumpas darbo aprašas ir tyrimą iliustruojanti filmuota medžiaga.

Tiriamieji darbai gali būti bet kurios STEAM mokslų ar jų grupių tematikos, tačiau tematikoje atsižvelgiama į klimato kaitos problemas.

Konkursą inicijuoja Lietuvos Respublikos švietimo, mokslo ir sporto ministerija. Konkursą organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras.

Dalyvio anketa 

Nuostatai


Renginių kalendorius