Kviečiame dalyvauti renginyje „Mokyklų inovacijų forumas 2021“

Grįžti

Kviečiame dalyvauti renginyje „Mokyklų inovacijų forumas 2021“
event 2021-05-13 domain European Schoolnet label_outline Aktualijos

Kviečiame dalyvauti renginyje „Mokyklų inovacijų forumas 2021“

Šių metų „Mokyklų inovacijų forumo“ tema – „Naujos technologijos švietime: ekologinis požiūris į dirbtinį intelektą“. Gegužės 26–28 dienomis forumas suburs pagrindinius Europos mokyklų tinklo (angl. „European Schoolnet“ (EUN)) bendruomenės narius: Europos Sąjungos ministerijų, Nacionalinių švietimo agentūrų atstovus, privatų sektorių ir mokslinių tyrimų ekspertus. Nuotoliniame renginyje dalyviai aptars iššūkius ir galimybes, kurias dirbtinis intelektas suteikia mokykloms, mokymui ir mokymuisi. Forumas bus tiesiogiai transliuojamas 2021 m. gegužės 26 dieną. Renginys vyks anglų kalba.

Skaitmeninės technologijos radikaliai keičia pasaulį. Švietimas yra vienas iš sektorių, kuriam gali turėti didelę įtaką dirbtinio intelekto (AI) integravimas į mokymosi, mokymo ir vertinimo procesus. Europos Komisija, tarptautinės organizacijos, tokios kaip UNESCO ir EBPO, valstybės narės investuoja į mokslinius tyrimus ir inovacijas dirbtinio intelekto srityje, teikia rekomendacijas dėl intelektinio intelekto naudojimo švietimo srityje politikos įgyvendinimo.

Europos mokyklų tinklas inicijuoja diskusiją apie dirbtinį intelektą. Siekiama sutelkti dėmesį į dirbtinio intelekto galimybes, bet dar svarbiau – į iššūkius, etinius aspektus ir riziką. Svarbiausias tikslas yra užtikrinti, kad DI technologija švietime būtų naudojama kaip priemonė, suteikianti mokytojams daugiau galimybių, o ne bandanti juos pakeisti. 

Kviečiame registruotis čia.

PROGRAMA

Daugiau informacijos apie renginį galite rasti čia.


Renginių kalendorius