Konkurso „Solve for Tomorrow“ registracijos terminas pratęstas iki birželio 23 dienos

Grįžti

Konkurso „Solve for Tomorrow“ registracijos terminas pratęstas iki birželio 23 dienos
event 2021-06-02 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

Konkurso „Solve for Tomorrow“ registracijos terminas pratęstas iki birželio 23 dienos
Organizatorių nuotr.

Atsižvelgiant į komandų poreikius, konkurso „Solve for Tomorrow“ organizatoriai pratęsia komandų bei idėjų registraciją iki birželio 23 dienos. Nuo 2014 metų socialinės atsakomybės projektus Lietuvoje įgyvendinanti tarptautinė technologijų bendrovė „Samsung“ kviečia ieškoti atsakymo, kaip atkurti balansą tarp gyvenimo skaitmeninėje erdvėje ir realybėje, ir varžytis dėl 18 tūkst. eurų prizinis fondas.

„Šie mokslo metai moksleviams buvo tikrai neeiliniai – daug neapibrėžtumo ir pokyčių mokymosi procese. Išklausę komandų poreikius, nusprendėme terminą pratęsti iki oficialios šių metų mokslo pabaigos, taip suteikdami galimybę užsiregistruoti dar didesniam komandų skaičiui“, – teigia konkurso ir programos „Solve for Tomorrow“ vadovė Baltijos šalyse E. Tamelytė.

Konkurso dalyviai yra kviečiami dalintis idėjomis, kaip sau ir kitiems padėti atrasti šią pusiausvyrą, gyventi pilnavertį gyvenimą, pasiruošti grįžimui į „priešpandeminį“ pasaulį. Vertinant dalyvių paraiškas, bus atsižvelgta į kelis kriterijus: ar siūloma remtis naujausiomis technologijomis, ar kūrybinė idėja yra originali, ar įmanoma idėją įgyvendinti realybėje ir į tai, kokį teigiamą socialinį poveikį tai gali duoti visuomenei.

Konkurse dalyvaujantys moksleiviai ne tik pristatys savo idėjas ir kovos dėl prizų, tačiau rudenį dalyvaus įvairiuose seminaruose, meistriškumo kursuose bei mentorystės užsiėmimuose, kuriuose įgytos žinios padės išplėtoti jų pirmines idėjas.

Burti komandas ir teikti konkurso paraiškas gali 8-11 klasių moksleiviai. Sėkmingiausiai programoje pasirodžiusios komandos paaiškės metų pabaigoje, finaliniame idėjų pristatymo renginyje. Konkurso prizinio fondo vertė, kuris bus padalintas trims laimėtojų komandoms – 18 000 eurų. Nugalėjusiai komandai šiais metais atiteks 5 tūkst. eurų piniginis apdovanojimas ir 5 tūkst. eurų vertės prizas „Samsung“ įrenginiams įsigyti. Prizais bus apdovanotos ir antrą bei trečią vietą užėmusios komandos.

Prie „Solve for Tomorrow“ pavadinto konkurso mielai jungėsi įvairių sričių organizacijos, kurių atstovai tapo komisijos nariais bei mentoriais, padėsiančiais rudenį plėtoti idėjas ir jas pristatyti komisijai. Projekto partneriai: „Junior Achievement Lietuva“, Lietuvos respublikos Kultūros ministerija, „Renkuosi mokyti“, Lietuvos nacionalinė Unesco komisija, Kauno technologijų universitetas, „Startup Lithuania“, Lietuvos moksleivių sąjunga ir kiti.

Praėjusiais metais bendrovė Baltijos šalyse įgyvendino projektą „Skaitmeninis IQ“, kuriame dalyvavo beveik 300 mokinių iš visos Lietuvos. Jo metu buvo sukurtos skaitmeninio etiketo taisyklės, kurios buvo pristatytos visuomenei.

Nuo 2014 m. Lietuvoje „Samsung“ vykdė pedagogų švietimo programą „Mokykla ateičiai“. Ja buvo siekiama tobulinti mokytojų lyderystę, pokyčių valdymo bei skaitmeninio raštingumo kompetencijas ir kurti mokyklose motyvuojančią, kūrybiškumą skatinančią mokymosi aplinką, tokiu būdu gerinti mokinių pasiekimus ir padėti geriau pasirengti ateities profesijai. 2014-aisiais prasidėjusioje programoje iš viso dalyvavo apie 300 mokytojų ir mokyklų vadovų iš įvairių Lietuvos miestų ir miestelių.

Daugiau informacijos ir registracijos anketą rasite čia: www.solvefortomorrow.lt

 


Renginių kalendorius