Kompiuterija parodoje STUDIJOS 2020: mokiniams ir siekiančiam persikvalifikuoti

Grįžti

Kompiuterija parodoje STUDIJOS 2020: mokiniams ir siekiančiam persikvalifikuoti
event 2020-02-04 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Kompiuterija parodoje STUDIJOS 2020: mokiniams ir siekiančiam persikvalifikuoti

Viename didžiausių karjeros planavimo renginių Lietuvoje – parodoje „Studijos“ – vasario 6–7 dienomis 4–oje salėje vėl bus demonstruojami praktiniai profesiniai įgūdžiai, o juos išbandyti kvies profesinės mokyklos. Didelio mokinių ir siekiančių persikvalifikuoti dėmesio tikisi sulaukti kompiuterijos krypties mokymo programas įgyvendinantys profesinio mokymo centrai, pristatysiantys parodos lankytojams modernias technologijas ir IT programas.

Persikvalifikuoti per metus

Stendo veiklas koordinuojančio Vilniaus technologijų mokymo centro (VTMC) šiais metais dėmesys bus skiriamas programavimo gebėjimams. Žiniatinklio, Java, .NET programuotojus ir programinės įrangos testuotojams programavimo įgūdžių mokinanti profesijos mokytoja Justina Balsė sako, kad šio amato galima išmokti per vienerius metus.

 

Metų trukmės programos leidžia nesudėtingai persikvalifikuoti, tokia galimybe pasinaudojo programinės įrangos testuotoja norinti tapti Viktorija. Ji pasakoja: „Kadangi dėl technologijų vystymosi atsiranda vis didesnės galimybės, sukuriamos naujos darbo vietos, darbdaviai vis dažniau ieško žmonių išmanančių IT sritį - nusprendžiau persikvalifikuoti. Noriu bent iš dalies atitikti ateities (ir jau šiuolaikinę) darbo rinką. Technologijos sparčiai vystosi ir verčia jas suprasti, pritaikyti savo gyvenime, būti „išmaniems“, nestovėti vietoje ir neatsilikti nuo gyvenimo - tai paskatino manę pasirinkti IT sritį. Su Viktorija susitikti ir gyvai aptarti IT srities programas profesinio mokymo centruose kviečiame pirmąją parodos dieną.

 

Kad kalbėti apie persikvalifikavimo galimybes yra svarbu, šiais metais akcentuoja ir parodos organizatoriai pristatantys naują temą „Mokymasis visą gyvenimą“! Temą padiktavo poreikis kalbėti apie tai, kokios kompetencijos ir žinios yra reikalingos jau dabar, kai darbo rinka susiduria su kvalifikuotos darbo jėgos trūkumu, o vis daugiau žmonių renkasi darbus, kurie jiems teikia malonumą ar virsta pomėgiu.

 

Išbandyti praktiškai

Stende „Kompiuterija“ parodos lankytojai galės sukti laimės ratą, o atsakę į IT sritiesklausimą laimėti prizą. Tuos, kurie mano, jog galėtų lengvai orientuotis tarp tūkstančių ženklų ir simbolių. Turime gerų žinių. Programuoti gali būti ne taip ir sudėtinga, kai tai darai smagiai. Parodos lankytojai bus kviečiami išmėginti „Greenfoot“ platformoje sukurtus žaidimus ir loginius uždavinius Java kalba.

Taip pat susipažinti su žiniatinklio programuotojų ir java programuotojų sukurtais projektiniais darbais, ir patiems pamėginti programuoti, parašyti kodo eilutę ir apskritai sužinoti, kaip atrodo programinis kodas, pasitikrinti ar pavyktų ir būtų įdomu visą dieną rašyti komandas kompiuteriui.

Taip pat kviesime Išbandyti piešimą grafinėmis plančetėmis, kuriose bus galima ne tik piešti ir koreguoti savo piešinį, bet ir sužinoti kaip jas galima pritaikyti multimedijos srityje

Mėgstantys programuoti ir čia pat išvysti savo darbo rezultatus galės susipažinti su 3D spausdinimu: patys suprogramuoti įrenginio veiksmus, pasirinkti norimas atlikti komandas ir taip pasigaminti suvenyrą. Taip pat pasigaminti suvenyrinį lipduką naudodamiesi reklaminės plėvelės kompiuterine pjaustykle (ploteriu).

Dar viena įspūdinga kompiuteriu valdoma technika – šviesų pultas. Prie jo taip pat bus galima prisiliesti gyvai ir kartu su profesionalais sukonfigūruoti šviesas, kokios būna didžiuliuose renginiuose.

Galimybės dešimtokams

Apie ką pasišnekėti stende turės ir dešimtokai. Profesinės mokyklos siūlo galimybę vienu metu mokytis gimnazijos klasėse ir gilinti profesines žinias. Tokia galimybe pasinaudojo žiniatinklio programuotojo mokymo programą pasirinkęs Edvinas. Jis nuo pat mažens domėjosi programavimu. „Nesu tikras, kad žiniatinklio programuotoju dirbsiu visą gyvenimą, bet tai yra tikrai gera pradžia“, – įsitikinės jis, vienu metu besimokantis ir gimnazijos klasėse ir profesinių įgūdžiu. Taip „taupomas laikas“ – yra sakęs ne vienas Vilniaus technologijų mokymo centro gimnazistas, su viduriniu išsilavinimu kartu įgijęs ir profesiją.

Kompiuterijos mokymo programas ir technologijas mugėje pristatys bei besidominčius IT konsultuos profesionalai ir studentai iš septynių Lietuvos profesinių mokyklų: Elektrėnų profesinio mokymo centras; Geležinkeliečio transporto ir verslo paslaugų mokykla; Kauno informacinių technologijų mokykla; Klaipėdos paslaugų ir verslo mokykla;  Panevėžio profesinio rengimo centras; Telšių regioninis profesinio mokymo centras; Vilniaus technologijų mokymo centras.

Kviečiame prisiminti įspūdžius iš Kompiuterijos stendo praėjusiais metais https://www.youtube.com/watch?v=cfYCNnf-mic&feature=youtu.be

Tarptautinė mokymosi, studijų ir karjeros planavimo paroda STUDIJOS 2020 vyks vasario 6-7 dienomis parodų centre Litexpo. Parodos darbo laikas b10:00-17:30 val. Daugiau informacijos: https://www.litexpo.lt/lt/parodos/studijos-2020


Renginių kalendorius