Kokie trys principai didina gyvūnų gerovę moksle?

Grįžti

Kokie trys principai didina gyvūnų gerovę moksle?
event 2021-05-28 domain European Schoolnet label_outline Aktualijos

Kokie trys principai didina gyvūnų gerovę moksle?

Jau galima registruotis į naujus „European Schoolnet Academy“ atviruosius internetinius kursus, kurie gali būti įdomūs mokytojams, karjeros konsultantams ir mokyklų vadovams.

Europos Sąjunga yra įsipareigojusi didinti moksle naudojamų gyvūnų gerovę. Tikimasi, kad mokiniai, jaunieji mokslininkai padėtų siekti šio tikslo.

Pagrindiniai tikslai: keisti gyvūnus kitais įmanomais būdais eksperimentams atlikti, mažinti gyvūnų naudojimą tyrimams atlikti, gerinti jų laikymo, skausmo malšinimo sąlygas, kad laboratorijose patirtų kuo mažesnį diskomfortą.

Mokymų kurse bus atsižvelgiama į šiuos principus ir pateikiama daug pavyzdžių, kaip veiklas įgyvendinti klasėje. Kurse dalyviai atras naujų būdų, kaip lavinti mokinių kritinio mąstymo ir diskusijų įgūdžius, ugdyti duomenų raštingumą ir geriau suprasti mokslo etiką.

Mokytojai sužinos apie skirtingus gyvūnų svarbą moksle ir tai, kur ir kaip gyvūnai keičiami alternatyvomis. Mokytojai turi išskirtinę galimybę įtraukti kitų disciplinų elementus ir supažindinti savo mokinius su kritinio mąstymo veikla ir kitomis įvairiomis temomis, pradedant tvarumu, baigiant etika, filosofija ir šiuolaikine mokslo praktika. Mokytojai ir mokiniai kviečiami suabejoti tuo, ką mes žinome.

Kviečiame dalyvauti mokymuose nuo rugsėjo 13 d. Registruokitės jau dabar.


Renginių kalendorius