Kino edukacija: ugdymo įvairovė naujoje „Europos kino fabriko“ platformoje

Grįžti

Kino edukacija: ugdymo įvairovė naujoje „Europos kino fabriko“ platformoje
event 2020-10-15 domain European Schoolnet label_outline Projektai ir konkursai

Kino edukacija: ugdymo įvairovė naujoje „Europos kino fabriko“ platformoje

„Europos kino fabrikas“ kvietė visus, besidominčius kino edukacija, prisijungti prie internetinio renginio „Sveiki atvykę į „Europos kino fabriką“: Kinas – nauja mokykla“, kuriame buvo pristatyta nauja nemokama platforma ir vyko diskusija „Kino raštingumas tampa skaitmeninis: galimybės ir iššūkiai Europos kinui ir švietimui“.

Nespėjusiems pasižiūrėti renginio gyvai nereikia nusiminti: kviečiame žiūrėti susitikimo vaizdo įrašą ir atrasti ugdymo galimybes, pasitelkiant puikius filmus ir jiems pritaikytas užduotis!

Įvairių Europos šalių atstovai ne tik pristatė platformos išteklius, bet ir pasidalijo ugdymo patirtimi, aptarė švietimo galimybes ir iššūkius. Diskusijų metu pranešėjai dalijosi nuomone apie kino raštingumą ir jo edukacinę vertę visoje Europoje, filmų skaitmeninimo procesus.

Prancūzų Instituto (Institut Français) kartu su „ARTE Education“ ir „European Schoolnet“ inicijuotas „Europos kino fabrikas“ šiuo metu siūlo dešimties filmų katalogą, kuris ateityje bus pildomas. Prie kiekvieno filmo pateikiami mokomieji rinkiniai, kuriuose rasite  veiklų, galinčių padėti organizuoti ugdymo veiklas. Filmai su edukacinėmis užduotimis pritaikyti 11-18 metų mokiniams. Ištraukas ir minčių žemėlapius galima naudoti interaktyvioje skaitmeninėje platformoje, pritaikytoje kompiuteriniams ir mobiliems įrenginiams. Prisiregistravę mokytojai gali dalintis savo sukurtu turiniu su kitais platformos mokytojais, tačiau mokiniai savo sukurtu turiniu gali dalintis tik su savo klase ir mokytoju.

Platformos informacija pateikiama aštuoniomis kalbomis. 

Susidomėjote ir norite sužinoti daugiau? Kviečiame žiūrėti pristatymo vaizdo įrašą: http://bit.ly/eff-welcomevent .

 

 

 


Renginių kalendorius