Kiekviena mokykla gali nemokamai turėti savo virtualiąją mokymosi aplinką

Grįžti

Kiekviena mokykla gali nemokamai turėti savo virtualiąją mokymosi aplinką
event 2020-09-08 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Kiekviena mokykla gali nemokamai turėti savo virtualiąją mokymosi aplinką

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) rugpjūčio pabaigoje organizavo seminarus mokyklų vadovams, IKT koordinatoriams, mokytojams dėl virtualių mokymo aplinkų naudojimo. Mokyklų bendruomenės buvo supažindintos su siūlomomis nemokamomis platformomis, kurias siūlo verslo organizacijos, universitetai.

Mokymai surengti pristatant „Moodle“, „Google“, „Microsoft“ siūlomas virtualias aplinkas mokykloms. Seminarus vedė verslo organizacijų, Kauno technologijos universiteto („Moodle“ atveju) atstovai. Visa vaizdo medžiaga ir skaidrės prieinamos Švietimo portalo nuotolinio mokymo svetainėje:

Seminarai atskleidė galimybes naudoti aplinkas ne tik nuotolinio darbo metu, bet ir kasdieninėje veikloje. Jos gali palengvinti mokytojo ir mokinių darbo organizavimą ir komunikaciją. Apie virtualiąsias aplinkas daugiau informacijos pateikiama ir nuotolinio mokymo svetainėje, taip pat ir NŠA parengtame Nuotolinio mokymo(si) / ugdymo(si) vadovo 1.4, 1.5 skyriuose.

Mokyklos, norėdamos turėti „Moodle“ aplinką, informaciją gali surasti svetainėje  https://vma.lm.lt/. Taip pat galima šią paslaugą gauti ir Vytauto Didžiojo universitete, daugiau informacijos čia.

„Google“ siūlomą aplinką galima naudoti centralizuotai NŠA tvarkomame domene bendrasisugdymas.lt, atsiunčiant skenuotą mokyklos vadovo prašymą el. paštu  pagalba@nsa.smm.lt, daugiau informacijos pateikiama www.bendrasisugdymas.lt. Be to, „Google“ aplinkos paskyrą mokyklos domenui galima gauti kreipiantis tiesiogiai į „Google“, daugiau informacijos https://teachfromanywhere.google/intl/lt/.

„Microsoft“ siūlomą aplinką galima naudoti centralizuotai NŠA tvarkomame domene emokykla.lt, daugiau informacijos https://grupes.emokykla.lt/grupes/-microsoft-365-a3-licencijos/pradzia. „Microsoft“ aplinkos paskyrą mokyklos domenui galima gauti kreipiantis tiesiogiai į „Microsoft“, daugiau informacijos rasite čia.

Nacionalinė švietimo agentūra (NŠA) dalyvauja įgyvendinant valstybinę ikimokyklinio, priešmokyklinio ir bendrojo ugdymo politiką. Prisideda užtikrinant švietimo kokybę, teikia informacinę, konsultacinę, kvalifikacijos tobulinimo, ugdymo pagalbą. Vykdo švietimo stebėseną ir švietimo tyrimus, formuoja ugdymo turinį ir koordinuoja jo įgyvendinimą.


Renginių kalendorius