Kendamų meistras Žilvinas Drunga į Lietuvą atneša naują madą

Grįžti

Kendamų meistras Žilvinas Drunga į Lietuvą atneša naują madą
event 2019-07-15 domain Žinauviska.lt label_outline Aktualijos

Kendamų meistras Žilvinas Drunga į Lietuvą atneša naują madą

Prieš dvejus metus medinio žaisliuko iš rankų nepaleisdavęs Žilvinas bendraamžių liko nesuprastas. Šiandien aštuoniolikmetis jau plėtoja savo verslą, o į jo rengiamus kendamistų susirinkimus kaskart suguži pusšimtis jaunų uteniškių.

„Prieš keletą metų „Instagram“ pamačiau video klipą, kuriame vaikinas žaidė su kamuoliuku ant siūlo. Tai mane labai sužavėjo, todėl kaip įmanydamas bandžiau susirasti šį žaidimą. Apvaikščiojęs visas žaislų parduotuves Vilniuje galiausiai radau tai, ko ieškojau. Žaidimas mane iškart užkabino, o naujų triukų bei patarimų ieškodavau „Youtube““, – pasakoja jaunuolis. Dabar triukus Žilvinas jau kuria pats, jo teigimu – galimybių valdyti šį tradicinį japonišką žaislą yra begalė.

Ž. Drunga pasakoja kasdien treniravęsis po keturias valandas, o vėliau savo progresu pradėjęs dalintis „Instagram“ paskyroje, kurioje sulaukdavo vis daugiau dėmesio. Po metų, atsitiktinai suradęs kendamų firmą Latvijoje „Kekekendama“ susisiekė, norėdamas gauti rėmimą. „Jie man atsiuntė keletą savo gaminių, kuriuos turėjau pareklamuoti, o tuomet prasidėjo kvietimai į įvairius šou bei pasirodymus. Latvijoje kendamos išpopuliarėjo kiek  anksčiau nei pas mus. Pačiam jau yra tekę dalyvauti dvejose varžybose Rygoje, vienoje iš jų netgi pavyko laimėti pirmąją vietą“, – kalbėjo kendamų meistras.

Tėvai nepalaikė visai

Kalbėdamas apie tėvų reakciją Žilvinas neslėpė iš jų nesulaukęs jokio palaikymo. Vaikinas nesistebi, kodėl jiems  sunku buvo suprasti, kuo toks ypatingas yra ant siūlo prikabintas kamuoliukas. „Kad tėvai negirdėtų kaip žaidžiu naktimis, ant grindų tiesdavau paklodes, tokiu būdu žaislui nukritus, tas nesukeldavo garso. Kartą tėvai man netgi pasiūlė nupirkti kompiuterį, jei tik aš nustosiu žaisti. Be jokios abejonės, meilė kendamai buvo didesnė (šypsosi). Tėvų požiūris pasikeitė, kai namo parsivežiau septyniasdešimt kendamų vienetų savo verslo pradžiai“, – atviravo Žilvinas.

Kendama – vienas iš perspektyviausių žaislų

Žilvinas tikina, kad užsiiminėti kendamų sportu gali visi, o ir patį žaislą internete įmanoma įsigyti už 20-30 eurų. Negana to, žaidimas kendamomis stiprina akių kontaktą, reakciją bei koordinaciją. „Dažniausiai užtenka parodyti pirmuosius primityvius metimus, ir jau žaidėjas užsikabina“. Pats Žilvinas teigia, esąs jau sunaudojęs apie keturiasdešimt žaislų. Anksčiau, visas savo sunaudotas kendamas atiduodavęs pradedantiesiems, šiandien vysto rimtą kolekciją. Jau keletas mėnesių kaip vaikinas savo „Instagram“ paskyroje paskelbia vietą ir laiką, kurioje planuoja entuziastų susitikimus bei žaidimus su prizais. Didžiausi šio sporto gerbėjai yra dvylikos-trylikos metų vaikai, bet kuo toliau, tuo labiau juo domisi ir vyresni.

Paklaustas apie ateitį Žilvinas sako, kad labiausiai norėtų plėsti savo veiklą, taip skatindamas dar didesnį šio žaidimo susidomėjimą Lietuvoje. „Norėčiau rengti susitikimus ir kituose Lietuvos miestuose, o galbūt  vieną dieną atverti ir nuosavos parduotuvės duris“, – sako Žilvinas.

Kendamas galite įsigyti svetainėje kenexpress.lt, o meistriškus Žilvino triukus galite pamatyti jo „Instagram“ paskyroje – @zilvinasdrunga.

Šaltiniai: Eurodesk Lietuva.


Renginių kalendorius