Kas vyks „Studfeste“ šiais metais?

Grįžti

Kas vyks „Studfeste“ šiais metais?
event 2019-10-21 domain Žinauviska.lt label_outline Aktualijos

Kas vyks „Studfeste“ šiais metais?

Spalio 24 dieną Kauno Žalgirio arenoje vyks jau 5-asis jaunimo karjeros festivalis „Studfestas“, kuriame savo patirtimi dalinsis net 16 pranešėjų – nuo karjeros konsultantų, karių, verslininkų, dėstytojų, iki aktorių, nuomonės formuotojų ir muzikantų.

Daugelis jaunų žmonių svarsto apie tai, kokį profesinį kelią pasirinkti. Šiais laikais, kai rinktis galima bet ką, tai gali tapti tikru galvos skausmu tiek moksleiviams, tiek jų tėvams. Kiekvieną dieną darbe praleidžiame bent 8–9 valandas, tad neteisingo pasirinkimo kaina tikrai didelė, nes niekas nenori praleisti trečdalio paros darydamas tai, ko nemėgsta.

Visuomenės spaudimas taip pat negelbsti. Bėgant metams matėme nemažai besikeičiančių specialybių madų – kažkada buvo manoma, kad būti teisininku, vadybininku ar ekonomistu yra svajonių profesija, dabar pereinama prie dirbtinio intelekto, robotikos, programavimo. Apie tai, kaip svarbu nepasiduoti ir pasirinkti profesiją, kuri labiausia tinka, o ne yra „ant bangos“ pasakos įmonės „KALBA“ įkūrėjas, profesionalus karjeros konsultantas Rytis Jurkėnas. Jau daugelį metų šioje srityje dirbantis verslininkas sako, jog svarbiausia gerai įsiklausyti į save patį, nes tikrai kokybiškai gyventi galima tik dirbant mylimą darbą.

Karjeros festivalyje dalyvausiantys žinomi žmonės papasakos, kiek reikia dirbti, norint pasiekti karjeros aukštumas. Jonas Nainys bei Rolandas Mackevičius pasidalins savo sėkmėmis ir nesėkmėmis, kurių jie sako patiriantys nuolat – net ir dabar, kai jau yra žinomi visoje Lietuvoje. Sėkmingiausia nuomonės formuotoja tituluojama Karolina Meschino pasakos savo istoriją ir kaip ji tapo stipriausia figūra socialiniuose tinkluose. Diskusijos su renginio vedėju metu mergina atskleis ir artimiausius savo ateities planus.

Aktorius ir komikas Mantas Stonkus prisimins vaikystę, kai norėjo tapti dailininku. Žinomas vyras pasakos, kiek turėjo įdėti pastangų, kad pasiektų tai, ką turi dabar, o Milita Deikerytė savo pranešime palies tamsiąją sėkmės socialiniuose tinkluose pusę bei pasidalins, kaip įkurti sėkmingą verslą būnant vos keturiolikos metų.

Paulius Mikolaitis, daugeliui „Youtube“ naudotojų geriau žinomas Paul De Miko slapyvardžiu gali pasigirti itin įspūdinga karjera šioje socialinėje platformoje. Dirbęs duomenų analitiku, vaikinas per daugiau nei metus perkopė 100 000 sekėjų ribą bei prisijungė prie „Laisvės TV X“ kanalo. 

Festivalyje bus kalbama ir apie profesijas,  apie kurias iki šiol nežinome daug. Aktorius ir dainininkas Vidas Bareikis kartu su Valstybinių miškų urėdijos urėdu papasakos apie itin įdomų ir svarbų miškininko darbą, o pulkininkas Eugenijus Lastauskas – apie kario misiją. 

Studfeste“ moksleiviai taip pat išgirs naudingų patarimų, kaip kovoti su baime ir nerimu, keisti gyvenimo taisykles, susitaikyti su nesėkmėmis, teisingai rūpintis savo sveikata ir dar daugelį dalykų, kurie padės aiškiau matyti savo profesinio gyvenimo viziją.

Mokytojai taip pat nenuobodžiaus, nes vyks ir atskira konferencija, kurioje profesionalūs dėstytojai ir lektoriai pedagogams pasakos apie jiems kiekvieną dieną aktualius dalykus – emocijų ir konfliktų valdymą, metodologijų naujoves, sistemos iššūkius.

Renginyje bus galima gyvai pabendrauti su aukštųjų mokyklų atstovais, būsimais darbdaviais, Lietuvos kareiviais, sudalyvauti įvairiuose konkursuose ir loterijose.

Pertraukų tarp pranešimų metu užmigti neleis „X Faktoriaus“ žvaigždės: 2018 metų projekto laimėtojai „Good Time Boys“, o jiems pagelbės Alen Chicco, Anturri, Silvestras, Milda bei Kristina. Vakaro vinis – „Radistų“ koncertas.

Šaltiniai: Eurodesk Lietuva, Studfestas.


Renginių kalendorius