Jaunių gamtos mokslų olimpiadoje Katare – 5 bronzos medaliai

Grįžti

Jaunių gamtos mokslų olimpiadoje Katare – 5 bronzos medaliai
event 2019-12-13 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Projektai ir konkursai

Jaunių gamtos mokslų olimpiadoje Katare – 5 bronzos medaliai

Gruodžio 3–12 d. Katare įvykusioje 16-ojoje tarptautinėje jaunių gamtos mokslų olimpiadoje Lietuvos delegacija pelnė 5 bronzos medalius. Apdovanojimus parsiveža Vilniaus jėzuitų gimnazijos devintokas Tomas Babelis (mokyt. Rasa Rudzevičienė, Remigijus Jakutis, Stasė Traigienė), Kauno technologijos universiteto gimnazijos dešimtokai Benediktas Martinas Magee ir Gabija Jakelaitytė (mokyt. Birutė Maciulevičienė, Aldona Matiukienė, Tomas Kivaras), Klaipėdos licėjaus devintokai Jokūbas Viršilas (mokyt. Rima Grabauskienė, Ingrida Rimkienė, Marius Žadvydas) ir Aronas Vaismanas (mokyt. Rima Grabauskienė, Ingrida Rimkienė, Romanas Rimkevičius).

Mokiniai varžėsi su daugiau nei 400 penkiolikamečių iš 70-ies pasaulio valstybių. Dalyviams buvo pateiktos trys biologijos, chemijos ir fizikos žinių reikalaujančios užduotys. Taip pat surengta komandinė praktinė užduotis, kurioje mokiniai nagrinėjo įvairius jūros vandens gėlinimo aspektus. Teorinėse užduotyse mokiniai, be kita ko, gilinosi ir į tokias su Kataro gamta ir ekonomika susijusias temas kaip kupranugarių gebėjimas taupyti vandenį, apsisaugoti nuo perkaitimo, suskystintų dujų bei perlų gavybos procesai.

Laisvalaikiu mokiniams buvo surengtos pažintinės ekskursijos. Plačiau apie olimpiadą galite sužinoti https://ijso2019.edu.gov.qa/.

Komandai vadovavo dr. Paulius L. Tamošiūnas, Vilniaus universiteto Gamtos mokslų centro mokslo darbuotojas, dr. Ramūnas Skaudžius, Vilniaus universiteto Chemijos ir geomokslų fakulteto docentas, ir Tomas Kivaras, Kauno technologijos universiteto gimnazijos direktorius.

Kitais metais olimpiada vyks Vokietijoje. 

Parengta pagal Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centro info.


Renginių kalendorius