Jaunieji haiku kurėjai jungėsi į virtualią šventę

Grįžti

Jaunieji haiku kurėjai jungėsi į virtualią šventę
event 2020-06-11 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras label_outline Projektai ir konkursai

Jaunieji haiku kurėjai jungėsi į virtualią šventę

Birželio 8 d. virtualios šventės metu apdovanoti XVI Pasaulio vaikų haiku konkurso laimėtojai. Prie šventės prisijungė Japonijos ambasadorius Lietuvoje Shiro Yamasaki, LMNŠC direktoriaus pavaduotoja Gitana Viganauskienė, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto prezidentė, olimpinė čempionė Daina Gudzinevičiūtė, poetas, vertėjas, haiku knygų autorius Artūras Šilanskas ir Japonijos agentūros „Jukari“ atstovė Gabija Kaunelienė.

„Vienu žinomiausių haiku kūrėjų yra laikomas Masaoka Shiki, gyvenęs prieš 120 metų. Anot jo, geriausias haiku eilėraštis yra tas, kurį perskaitęs, gali įsivaizduoti tame eilėraštyje aprašomą peizažą. Sakoma, kad haiku gimė iš jautrios širdies, kuri myli turtingos gamtos ir žmogaus veiklos kuriamą bendrą peizažą. Lietuva, kaip ir Japonija, pasižymi gražia gamta. Manau, kad gamtą mylintys lietuviai ir japonai turi kai ką bendro. Tikiuosi, kad ir toliau domėsitės bei mėgausitės Japonijos kultūra“, – sveikindamas konkurso laimėtojus kalbėjo Japonijos ambasadorius Lietuvoje.

Šiais metais Pasaulio vaikų haiku konkursas organizuotas maždaug 50 šalių. Pasaulio vaikai buvo pakviesti trumpiausia poetine forma ir iliustracijomis perteikti temą „Sportas“. Lietuvoje konkursui atsiųsti 641 iliustruotas haiku, iš kurių išrinkti 25 geriausi, kurie bus rodomi JAL lėktuvo „Boeing 787“ tarptautinių skrydžių metu ir apdovanoti organizatorių prizais, iš jų penki haiku pateks į antologijų seriją „Pasaulio vaikų haiku“.

Pačiu geriausiu paskelbtas dvylikametės klaipėdietės Mildos Antanaitytės haiku:

Nespėju mušti
metu muselę viršun  
raketė rankoj

Konkurso pagrindinis organizatorius – JAL Fondas (Japonija). Konkursą Lietuvoje organizuoja Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras, globoja Japonijos ambasada Lietuvoje ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas.

Susijusios naujienos


Renginių kalendorius