Ilgalaikė programa, skirta pradedantiesiems mokytojams

Grįžti

Ilgalaikė programa, skirta pradedantiesiems mokytojams
event 2019-10-04 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Ilgalaikė programa, skirta pradedantiesiems mokytojams

Įkvėpti veikti, kurti, keisti…

„Kintantis požiūris į ugdymo procesą skatina keistis ir kelia naujų reikalavimų mokytojui‘‘ –  teiginys, kurį dauguma mokytojų girdi jau ne pirmus metus… Tačiau šį kartą ne apie tuos, kurie turi ilgametę patirtį, o apie tuos, kuriems šis sakinys tampa dvigubu iššūkiu, nes jam visi reikalavimai – nauji.

Ne paslaptis, jog iš pradedančiųjų mokytojų, kurie žengia pirmuosius profesinius žingsnius arba mokykloje dirba tik keletą metų, nuo pat pradžių yra tikimasi,  jog jie bus savo srities žinovai, puikiai valdys klasę ir savo laiką, komunikuos ne vien su mokytojais,  administracija, bet ir tėvais. Bus savarankiški, lankstūs, gebės priimti brandžius profesinio tobulėjimo sprendimus, bus stiprios ir įkvepiančios asmenybės, kurios nežino žodžių nežinau, nemoku… Galime rasti išskirtinių pavyzdžių, kai naujo kolegos įtraukimą į kolektyvą skatina organizacijos vadovas, savivaldybės švietimų skyriai ir švietimo centrai buria pradedančiuosius į klubus. Deja, tai išskirtiniai atvejai, o ne „taisyklė“.            

Nacionaliniu mastu pabrėžiama, jog pradedantiesiems mokytojams itin svarbus nuoseklus kvalifikacijos tobulinimas, kuris pratęsia pedagogo rengimą pradėtą aukštojoje mokykloje ir intensyvus dėmesys, skirtas nuolatiniam dalykiniam ir mokytojo asmenybės augimui. Deja, ne visada yra taip paprasta šio dėmesio sulaukti. Edukatoriai.lt komanda parengė visiems mokykloje pradedantiems dirbti mokytojams ir visų krypčių pedagogines studijas baigiantiems studentams skirtą ilgalaikę programą „Įkvėpti veikti“.            

Pradedantieji mokytojai turės galimybę tobulėti programos, kuri susideda iš  3 – jų, viena kitą papildančių edukacinių linijų, metu. Dalyvių lauks dvi konferencijos ir nuotolinis edukacinis turinys, o išskirtinis programos formatas leis būti nuolatos įsitraukusiems bei valdyti tiek išorinius, tiek vidinius konfliktus tarp asmeninio suvokimo ir visuomenės lūkesčių.

Su  pirmąja programos dalimi – rudens konferencija, startuojame jau š.m. spalio 17 d., Kaune. Susitikime!

Kviečiame susipažinti su programa ir registruotis.

Edukatoriai.lt informacija


Renginių kalendorius