Į Gianni Rodari kūrybos interpretacijas įsitraukė ir lietuvių menininkės

Grįžti

Į Gianni Rodari kūrybos interpretacijas įsitraukė ir lietuvių menininkės
event 2020-10-13 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

Į Gianni Rodari kūrybos interpretacijas įsitraukė ir lietuvių menininkės

Šiemet minimos italų rašytojo ir žurnalisto Gianni Rodari 100-osios gimimo metinės, o 2020-ieji Italijoje paskelbti G. Rodari metais.

Ta proga pavasarį per karantiną pradėtas projektas „Rodari Online“, kai žinomi italų menininkai namuose kūrė G. Rodari kūrybos interpretacijas. Lietuvos kultūros atašė Italijoje Laurai Gabrielaitytei-Kazulėnienei ir projekto kuratorei Benedettai Carpi de Resmini gimė idėja šį projektą išplėsti pakviečiant prie jo prisidėti lietuvių kūrėjus. Video kūriniai Romoje buvo rodomi Palazzo delle Esposizioni parodų erdvės knygyne, šalia G. Rodari skirtos parodos „Tarp Murani ir Rodari“.

Rašytojas Italijoje yra labai vertinamas, populiariausia jo knyga laikoma „Pasakos telefonu“, nors Lietuvoje G. Rodari labiau žinomas kaip kūrinio „Čipolino nuotykiai“ autorius.

Spalio 14 d. Romoje 17:30 val. vietos laiku vyks virtualus projekto pristatymas italų kalba, kuriame dalyvaus ir kelios lietuvių kūrėjų atstovės: Medilė Šiaulytytė, Laima Kveivytė, Paulina Pukytė ir Jelena Škulienė.

Renginio nuoroda

Lietuvių menininkių sukurti video

Lietuvos Respublikos kultūros ministerijos informacija


Renginių kalendorius