Mokytojai rekomenduoja: susipažinkite su „Pratham Books“ internetinės bibliotekos knygelėmis

Grįžti

Mokytojai rekomenduoja: susipažinkite su „Pratham Books“ internetinės bibliotekos knygelėmis
event 2020-04-06 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Mokytojai rekomenduoja: susipažinkite su „Pratham Books“ internetinės bibliotekos knygelėmis

Dabartinėje situacijoje visi stengiamės mokiniams mokymą ir mokymąsi nuotoliniu būdu organizuoti kuo sklandžiau. Įvairių dalykų mokymui ir mokymuisi mūsų šalyje yra parengta įvairių internetinių programų ir užduočių. Mokytojams svarbu pasirinkti jiems aktualiausias ir labiausiai tinkamas priemones.

„Google“, atsižvelgdama į tai, kad daugiau nei 850 mln. pasaulio vaikų negali lankyti mokyklos dėl COVID-19 viruso grėsmės, leidžia nemokamai naudotis „Pratham Books“ bibliotekos knygelėmis.

Pirminis knygelių tikslas buvo aprūpinti kokybiškais tekstais Indijos vaikus. Knygelės yra anglų ir Indijos šalies tautų kalbomis. Jas sukūrė įvairių šalių autoriai. Priemonės skirtos 1-4 ir 5-8 klasių mokiniams. Knygelės yra įvairių žanrų, suskirstytos į lygius (1–4), temos apima vaikus dominančias sritis: aplinka ir bendravimas, istorija, matematika, gamta ir kt.

„Pratham Books“ bibliotekos knygelės – labai pozityvios, remiasi vertybėmis, bendromis visoms tautoms. Knygelės savo turiniu skleidžia gražiausias žmogiškąsias savybes: žmogaus širdies šilumą ir atjautą, gerą nuotaiką ir džiaugsmą. Knygelės paįvairintos gražiomis iliustracijomis. „Pratham Books“ knygelių turinys, leidyklos darbuotojų nuomone, padrąsina vaikus mokytis skaityti ir patirti skaitymo džiaugsmą. Lietuvos atveju, mokytis skaityti anglų kalba, suprasti tekstą ir suvokti, jog vertybės visiems žmonėms yra bendros.

Knygelės padeda pakartoti žinomus žodžius ir išmokti naujų. Knygelių skaitymas padeda mokytis ir pasikartoti įvairias kalbos dalis (daiktavardžius, veiksmažodžius, būdvardžius ir kt.), žodžių derinimą sakinyje ir kt.

Kai kurios knygelės yra įgarsintos. Knygelės yra patalpintos „Facebook“, „Twitter“ ir „YouTube“ tinkluose.


Renginių kalendorius