Galerija namuose TRIVIUM ir Antakalnio bendruomenė skelbia vaikų piešinių konkursą „Medžiai ir jų gyventojai“

Grįžti

Galerija namuose TRIVIUM ir Antakalnio bendruomenė skelbia vaikų piešinių konkursą „Medžiai ir jų gyventojai“
event 2019-07-16 domain Lietuvos mokinių neformaliojo švietimo centras label_outline Projektai ir konkursai

Galerija namuose TRIVIUM ir Antakalnio bendruomenė skelbia vaikų piešinių konkursą „Medžiai ir jų gyventojai“

Galerija TRIVIUM, norėdama prisidėti prie Lietuvos gamtos išsaugojimo, organizuoja vaikų piešinių konkursą „Medžiai ir jų gyventojai“. Piešinius siųskite iki rugpjūčio 20 dienos el. paštu aiste@4matmuo.net.

Kūrybiškiausiai temą atskleidę jaunieji menininkai bus apdovanoti. 

Sapiegų parko projekto skandalui aprimus ir medžių kirtimą nutraukus, miškų, augalijos miestuose problema Lietuvoje vis dar opi ir neišspręsta. Pastaraisiais metais Vilniuje per metus iškertama apie tūkstantį, o gal ir daugiau medžių, plynėmis paverčiamos miestelių aikštės, vienas po kito išnyra projektai, kuriuose siūloma išpjauti senas, dažnai šimtametes liepas, ąžuolus, klevus. Vilniaus Kalnų parke planuojama kirsti apie 1000 medžių, Šiaulių centre – senąsias liepų alėjas, Klaipėdos skulptūrų parke – apie 500 medžių. Vilniaus savivaldybė buvo pasiruošusi taip pat pasielgti ir su Sapiegų parko medžiais, sunaikinant perinčių paukščių namus, tačiau po ilgų diskusijų buvo atsižvelgta į gyventojų nuomonę, į gamtos išsaugojimo būtinybę. Tačiau nežinia, koks bus kitas Sapiegų parko projektas. 

Konkursas – paroda „Medžiai ir jų gyventojai“ suteiks galimybę mažiausiems piliečiams išreikšti savo jausmus, ugdyti jų atsakingumą už gamtą, išmokti ja rūpintis.

Galerija namuose TRIVIUM – meno erdvė, įgyvendinama ketvirtus metus, aktyviai dalyvaujanti Vilniaus miesto kultūriniame gyvenime, jautri šiuolaikinėms meno tendencijoms, socialinėms ir aplinkosaugos problemoms. Per trejus veiklos metus galerija surengė daugiau nei 30 profesionalių parodų, 2017 metais mugėje „ArtVilnius2017“ galerija TRIVIUM išrinkta viena iš 7 geriausių galerijų. 

Namų galerija „Trivium“ (Vilkpėdės g. 7–105, Vilnius). Apsilankyti galima iš anksto susitarus tel. + 370 693 58318.


Renginių kalendorius