Filmų kūrimas mokykloje ir kinematografinis ugdymas

Grįžti

Filmų kūrimas mokykloje ir kinematografinis ugdymas
event 2021-03-29 domain School Education Gateway label_outline Aktualijos

Filmų kūrimas mokykloje ir kinematografinis ugdymas
Pxfuel.com nuotrauka

Pradinio ir vidurinio ugdymo klasių mokiniams ir jų mokytojams skirta interaktyvi internetinė programa padeda į pamokas integruoti ir kinematografinį ugdymą.

Kas yra „Film EDUcation“?

Kroatų ir anglų kalbomis siūloma programa „Film EDUcation“ kiekvienam norinčiam suteikia galimybę peržiūrėti trumpus jaunųjų kino kūrėjų filmus, kurie buvo apdovanoti Kroatijos vaikų kino festivalyje ir Keturių upių filmų festivalyje. Platformoje pristatomi filmai suskirstyti į dvi kategorijas pagal žiūrovų amžių, be to, galima rinktis iš įvairių žanrų, tokių kaip dokumentiniai filmai, meniniai filmai, animacija ir reportažai.

Prie kiekvieno filmo pateikiamas pedagogams ir mokiniams skirtas trumpas aprašymas bei medžiaga. Mokytojai ras pasakojimus apie filmų kūrimą, užduotis, kurias gali atlikti kartu su mokiniais, ir baigiamąjį šios mokymosi programos testą. Mokiniai taip pat galės pasiskaityti apie įvairias kino koncepcijas.

Kodėl buvo inicijuota programa „Film EDUcation“?

Platforma pradėjo veikti 2020 m. birželio mėn. siekiant pagerinti raštingumą kino srityje. Prie kiekvieno filmo siūlomi klausimai skatina pradėti diskusiją ir analizuoti juos kartu su mokiniais.

Programa taip pat padeda mokytojams geriau suprasti kino kalbą.

Galiausiai, pasak Kroatijos kino asociacijos atstovo, ji suteikia „naują gyvenimą vaikų ir jaunuolių sukurtiems filmams pasibaigus festivalio sezonui“.

Kaip šia programa galite naudotis savo mokykloje?

Mokiniai gali atlikti užduotis prieš peržiūrėdami filmą. Jie taip pat ras nukreipiančius klausimus, padėsiančius aktyviai žiūrėti filmą klasėje. Mokytojų vaidmuo bus skatinti mokinius dalytis įspūdžiais ir padėti analizuoti filmą.

Vėliau mokiniai patys galės žiūrėti filmus ir savarankiškai juos analizuoti.

Be to, platformoje jaunuoliai netgi skatinami kurti filmus patys.


Céline Jambon yra Europos Komisijos politikos pareigūnė. Dabartinė jos veikla susijusi su švietimo ir ankstyvojo ugdymo bei priežiūros politika.


Renginių kalendorius