Didžiausias Lietuvoje online renginys apie studijų pasirinkimą „Išsilavinimas ir karjera 2021“

Grįžti

Didžiausias Lietuvoje online renginys apie studijų pasirinkimą „Išsilavinimas ir karjera 2021“
event 2021-03-05 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Didžiausias Lietuvoje online renginys apie studijų pasirinkimą „Išsilavinimas ir karjera 2021“

Kovo 23-24 dienomis vyks „Išsilavinimas ir karjera 2021“ renginys, padėsiantis atsakyti į klausimus apie studijų pasirinkimą ir ką veikti po jų. Ką realiai galima veikti, baigus ekonomiką, filologiją, žurnalistiką ar kitą studijų programą? Šio renginio tikslas – suteikti moksleiviams žinių apie skirtingas specialybes ir papasakoti, ką žmonės dirba visą dieną.

Gyvos transliacijos metu „Išsilavinimas ir karjera“ pranešėjai dalysis savo patirtimi. Moksleiviai patys išmoks pasirašyti motyvacinį laišką ar tinkamai pasirinkti tarptautinį egzaminą. Virtualios diskusijos skatins jaunuolius aktyviai reikšti nuomonę aktualiomis temomis. Kartu su video tinklaraštininku Paul de Miko moksleiviai diskutuos ar Cancel Culture reikalinga. Stand-up komikai bei podcast‘o „Pralaužk vieną šaltą“ kūrėjai pakvies pasiklausyti pokalbio apie vis populiarėjančias tinklalaides ir kodėl visi nori turėti savo podcast‘ą. Jautriausią, patyčių, temą pristatys V. Avdejenkova, kuri gyvos transliacijos metu papasakos žymių žmonių patyčių istorijas bei pasidalins patarimais, kaip sustabdyti patyčias ar padėti kitam.

Kiekvienas karjeros pasirinkimas gali būti sėkmingas! Kaip tai pasiekti papasakos Rytis Jurkėnas. Profesionalus karjeros konsultantas atskleis pagrindines paslaptis, nuo kurių priklauso, ar pasirinkta karjera bus sėkminga. Moksleiviai kviečiami kartu su Simona Cymbaliukaite pasikalbėti apie motyvaciją, kodėl ji taip reikalinga, kaip planuotis savo laiką ir veiklas. Turinio kūrėja pasidalins patarimu, iš kur pasisemti motyvacijos. 

KALBA Studijų projektų vadovas L. Vaičiulis pakvies pasižvalgyti po pasaulį. Pranešimo „Studijos visame pasaulyje“ metu Lukas pristatys skirtingose pasaulio valstybėse esančių universitetų stojimo reikalavimus ir privalumus. Tai pats vertingiausias pranešimas tiems, kurie planuoja studijuoti užsienio universitete. Roberta Paškevičiūtė ves workshop‘ą, kuriame rodys, kaip parašyti gerą motyvacinį laišką, atitinkantį geriausių pasaulio universitetų standartus.

Prie gausaus pranešėjų rato prisijungs KALBA kursų ir egzaminų centro vadovė. J. Mateikaitė papasakos apie tarptautinius egzaminus, kodėl moksleiviai turėtų juos pasirinkti ir kurį egzaminą reikėtų pasirinkti, norint sėkmingai įstoti į Lietuvos ar užsienio universitetus.

Didžiausia ir svarbiausia renginio dalis – daugiau nei dvidešimties skirtingų specialybių pristatymai. Renginio dalyviai susipažins su skirtingų specialybių veiklomis, užduotimis ir supras, ką žmonės dirba visą dieną. Renginio vedėjas Karolis Tiškevičius ir KALBA studijų koordinatoriai atsakys į žiūrovų klausimus: apie universitetą, specialybę, ir net pačią šalį. Renginių organizavimas, dainų rašymas, farmacija, transporto inžinerija ir daugybė kitų populiariausių specialybių tavęs laukia didžiausiame Lietuvoje online renginyje apie studijų pasirinkimą.

Tai – renginys, kurio metu moksleiviai gaus vertingą turinį, diskutuos aktualiomis temomis, o svarbiausia – sužinos, ką žmonės dirba visą dieną.

Registracija ir renginio programa „Išsilavinimas ir Karjera 2021“.

Organizatorių informacija


Renginių kalendorius