Diana Nausėdienė Londone aplankė lituanistinę mokyklą-darželį „Obelėlė“

Grįžti

Diana Nausėdienė Londone aplankė lituanistinę mokyklą-darželį „Obelėlė“
event 2019-12-05 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Diana Nausėdienė Londone aplankė lituanistinę mokyklą-darželį „Obelėlė“

Per vizitą Jungtinėje Karalystėje pirmoji ponia Diana Nausėdienė svečiavosi Londono lituanistinėje mokykloje „Obelėlė“, kurioje dirba kvalifikuoti pedagogai, mokantys vaikus pagal Lietuvos Respublikos švietimo programą lietuvių kalbos, istorijos, geografijos, etnokultūros, muzikos ir dailės.

„Obelėlę“ lanko ir darželinukai, čia dirbama taip pat pagal lietuvišką ikimokyklinio ugdymo programą ir dienos režimą.

Per susitikimą „Obelėlės" auklėtinis Adrijus Kvederavičius atliko savos kūrybos kūrinį „Nesibaigianti audra“. 7 klasės moksleivis neseniai tarptautiniame talentų konkurse instrumentalistų kategorijoje laimėjo 2-ąją vietą.

Kitas moksleivis, Matas Petrauskas, pirmajai poniai įteikė savo pieštą Prezidentūros paveikslą. Dėkodama už dovaną Diana Nausėdienė sakė, kad tai, jog ir užsienyje gyvenantiems lietuviams vaikams yra svarbūs Lietuvos vaizdai ir lietuviški simboliai, yra ženklas, kad ryšys su gimtine – neatsiejama kiekvieno iš mūsų tapatybės dalis, nesvarbu, kuriame žemės kampelyje esame.

Pirmoji ponia bendravo su vaikais, domėjosi aktualijomis ir iššūkiais, su kuriais tenka susidurti puoselėjant lietuvybę, ir palinkėjo, kad Lietuva būtų tie namai, į kuriuos visada norėtųsi sugrįžti.

Lrp.lt nuotrauka

Lietuvos Respublikos Prezidentūros informacija


Renginių kalendorius