Dėl Korona viruso įtakos tarptautiniams projektams

Grįžti

Dėl Korona viruso įtakos tarptautiniams projektams
event 2020-02-27 domain Žinauviska.lt label_outline Projektai ir konkursai

Dėl Korona viruso įtakos tarptautiniams projektams

Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra pateikia pirminę informaciją organizacijoms, kurios įgyvendina „Erasmus+“ ir / ar „Europos solidarumo korpuso“ projektus, bei asmenims, ketinantiems dalyvauti šių projektų veiklose. 

Projekte ar veikloje dalyvaujančios organizacijos ir asmenys turi nuspręsti, kokių veiksmų imtis, atsižvelgdami į oficialias rekomendacijas dėl kelionių į užsienio šalis. Lietuvoje tokias rekomendacijas galima rasti Lietuvos Užsienio reikalų ministerijos internetinėje svetainėje.

  • rekomendacijos dėl vykimo į Italijos regionus čia.
  • rekomendacijos dėl vykimo į Ispanijos regionus (Tenerifės salą) čia.

Primenama, jog projektų vykdytojai bei partneriai yra atsakingi už dalyvių saugumą, tad kviečiama priimančias, siunčiančias organizacijas atidžiai stebėti, ar teritorija, kurioje planuojama vykdyti ar vykdoma veikla, gali būti laikoma saugia tiek kelionės metu, tiek per visą veiklos laiką.

Dotacijos gavėjai gali atšaukti arba nukelti veiklas, suplanuotas regionuose, kuriuose fiksuojamas Korona virusas, atsižvelgdami į situaciją tiek lanksčiai, kiek leidžia programų „Erasmus+“ ir „Europos solidarumo korpusas“ taisyklės bei dotacijos sutarčių sąlygos. Šie principai galioja tiek išvykstamajam, tiek atvykstamajam mobilumui.

Daugiau informacijos rasi čia.

Šaltiniai: Eurodesk Lietuva, Jaunimo tarptautinio bendradarbiavimo agentūra.


Renginių kalendorius