Dėkojame visiems, kuriems rūpi

Grįžti

Dėkojame visiems, kuriems rūpi
event 2020-03-20 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Dėkojame visiems, kuriems rūpi

Kovo 20-oji – Tarptautinė laimės diena. Pastarųjų įvykių sūkuryje tarsi pasimiršta geri dalykai, kurie iš tikrųjų niekur nedingo. Jie visai šalia, tik reikia vėl juos pamatyti.

Šiandien tam itin tinkama diena. Norime pasidžiaugti tokiu visuomenės aktyvumu ir tarpusavio pagalba. Socialiniuose tinkluose kiekvieną dieną vyksta pokalbiai, naujiena veja naujieną, o švietimas vėl tapo viena aktualiausių šalies temų.

Norime padėkoti visai švietimo bendruomenei už kantrybę, supratingumą ir susitelkimą. Socialiniame tinkle „Facebook“ gausu grupių, kuriose mokytojai, dėstytojai, ekspertai teikia naudingą informaciją, konsultuoja, dalinasi žinomais ištekliais, kuria vaizdo transliacijas, moko, kaip ugdyme naudoti įvairias skaitmenines priemones.

Dėkojame žmonėms, subūrusiems dideles mokytojų bendruomenes: „Mokytojai ir jų bičiuliai“, „Mokytojų kambarys“, „Mokytojai“, „Kūrybingo mokytojo gidas“, „Vilniaus mokytojai“, „Jeigu tektų mokyti(s) namuose“ ir kitos iniciatyvos, turinčios tūkstančius lankytojų, nuolat keičiasi naujausia informacija.

Mokytojai, vadovai, įmonių darbuotojai, tėvai – visi bando rasti šioje situacijoje bendrus sprendimus, tariasi vieni su kitais. Tėveliai ir vaikai taip pat noriai dalinasi patirtimi, kaip naudingai leisti laiką karantino metu grupėje „Vaikai namie“, atskirai tariasi įvairių dalykų mokytojai, darželių auklėtojai, tautinių mažumų atstovai telkiasi bendriems pokalbiams (grupė „Polska Szkoła Wirtualna na Litwie“ sutelkė didelį būrį lankytojų).

Informacijos išties gausu, bet internete jau taip yra, reikia tiesiog atsirinkti, kas kiekvienam tinka. O pasirinkti tikrai yra iš ko.

Ačiū visiems už pasidalinimą žiniomis ir patirtimi. Linkime stiprybės, kuo lengvesnių pokyčių ir kuo sklandesnių darbų. Ir, žinoma, laimės.

 

Laura Stankevičienė

www.emokykla.lt


Renginių kalendorius