Daugiau nei 32.000 moksleivių sudalyvavo rekordiniame „Darom“ sąspietyje rugsėjo 20 d.

Grįžti

Daugiau nei 32.000 moksleivių sudalyvavo rekordiniame „Darom“ sąspietyje rugsėjo 20 d.
event 2019-09-20 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Daugiau nei 32.000 moksleivių sudalyvavo rekordiniame „Darom“ sąspietyje rugsėjo 20 d.

Šiandien 12:00  daugiau nei 160 mokyklų su daugiau nei 32.000 moksleivių dalyvavo „Darom“ organizuojamame Pasaulinės tvarkymosi dienos sąspietyje (angl. „flashmob“) ir taip pat tvarkė aplinką netoli savo mokyklų. Moksleiviai susikibo rankomis padarydami gyvąją grandinę ir apjuosdami savo mokyklą arba tiesiog išsirikiavę viena linija. Tuomet jie atliko kiekvienos mokyklos atskirai sugalvotą šokį, skanduote, improvizaciją ar kitą veiksmą aplinkosaugos tema. Dalis mokyklų sąspietį darė centrinėse savo miestų vietose ir įtraukė vietinius gyventojus.

Pasaulinė aplinkos tvarkymo diena sutapo su prasidedančia savaite prieš klimato kaitą ir Gretos Thunberg inicijuojamu „Global Climate Strike“.

Rugsėjo 21 d., šeštadienį, daugiau nei 150 pasaulio valstybių dalyvaus tarptautinės „Darom“ akcijos inicijuotoje „World Cleanup Day“ arba Pasaulinėje tvarkymosi dienoje, kuomet bus tvarkomi nacionaliniai ir regioniniai parkai, miškai, ežerų ir upių pakrantės. Lietuvoje šią dieną kuruoja projektas „Atliekų Kultūra“. Praeitais metais Pasaulinėje tvarkymosi dienoje dalyvavo per 17 milijonų gyventojų.

 „Mūsų tikslas, kad šis sąspietis taptų tradicija Lietuvoje ir vyktų kiekvienas metais Pasaulinės aplinkos valymo dienos proga. Kitais metais sieksime, jog dalyvių skaičius Lietuvoje viršytų 100.000. Labai tikimės, jau kitais metais jį išplėsti ir į Latviją bei Estiją, o taip pat ir į kitas pasaulio valstybes” – pasakė „Darom“ atstovė Dovilė Kuprytė.

Daugiau nei 160 mokyklų atstovavo 47 iš 60 Lietuvos savivaldybių. Proporcingai gyventojų skaičiui itin aktyvūs buvo Šiaulių miesto, Kauno rajono, Tauragės, Vilkaviškio, Anykščių, Joniškių ir Kėdainių mokyklos.

VŠĮ „Mes Darom“ informacija


Renginių kalendorius