Dalyvaukite internetiniuose kursuose ir atraskite „Erasmus“ akreditacijos privalumus

Grįžti

Dalyvaukite internetiniuose kursuose ir atraskite „Erasmus“ akreditacijos privalumus
event 2020-09-04 domain European Schoolnet label_outline Aktualijos

Dalyvaukite internetiniuose kursuose ir atraskite „Erasmus“ akreditacijos privalumus

Pradėjo veikti nauja „Erasmus“ akreditacijos programa, kurios tikslas – skatinti mokyklų tarpvalstybinius mainus ir bendradarbiavimą. Ši programa pristatoma naujuosiuose „School Education Gateway“ trumpuosiuose internetiniuose (angl. MOOC) kursuose.

Naujoji „Erasmus“ akreditacija skirta padėti organizacijoms, norinčioms rengti „Erasmus“ mobilumo projektus savo darbuotojams ir besimokantiesiems. Naujoji „Erasmus“ akreditacija suteiks organizacijoms galimybių paprasčiau gauti finansavimą pagal būsimą 2021–2027 m. ES švietimo ir mokymo programą. Naujosios „Erasmus“ programos tikslas yra sukurti glaudesnius, stipresnius ir ilgalaikius partnerystės ryšius su mokyklomis, profesinio mokymo teikėjais bei suaugusiųjų švietimo organizacijomis. Taigi „Erasmus“ akreditacija yra naudinga priemonė švietimo įstaigoms, kurios norėtų atsiverti tarpvalstybiniams mainams ir bendradarbiavimui, be to, ji skirta organizacijoms, kurios mokymosi mobilumo veikla planuoja užsiimti reguliariai. Suteikta „Erasmus“ akreditacija patvirtina, jog pareiškėjas, siekdamas vystyti savo organizaciją, sudarė kokybiškos mobilumo veiklos planą. Kvietimas teikti paraiškas akreditacijai skelbiamas siekiant užtikrinti, kad galimiems Europos Sąjungos dotacijų gavėjams būtų lengviau teikti paraiškas, kai tik Europos įstatymų leidėjai nustatys reikiamą teisinį pagrindą.

Dalyvaudami atviruosiuose internetiniuose kursuose „Erasmus akreditacija – naujos mobilumo galimybės“ (angl. „Erasmus Accreditations – a New Path to Mobility“), kuriuos rengia „Teacher Academy“, susipažinsite su naująja programa ir sužinosite, kuo ji gali būti naudinga jūsų mokyklai. Be to, gausite naudingų patarimų, kaip teikti paraišką.

Kursų tikslas – supažindinti tarptautinius koordinatorius, mokyklų vadovus ir mokytojus su „Erasmus“ akreditacija: kas tai yra ir kaip jų organizacijos gali pasinaudoti akreditacijos privalumais. Dalyviai apžvelgs „Erasmus“ akreditacijos naudą, siekiant gauti finansavimą pagal naująją programą, geriau supras, kaip teikti paraišką, ir pradės mąstyti apie savo organizacijos dalyvavimo programoje „Erasmus“ planą.

Kursams baigiantis jų dalyvių bus paprašyta atlikti testą, kuris padės įvertinti įgytas žinias. Be to, per šiuos kursus bus organizuojama iki dviejų internetinių seminarų su nacionalinėmis agentūromis.

Atvirieji internetiniai kursai, kurių spartą galite pasirinkti, prasideda rugsėjo 14 d., tačiau prie jų galima prisijungti bet kuriuo metu iki spalio 29 d.

Kviečiame registruotis jau dabar.


Renginių kalendorius