Dalyvauk skaitymo iššūkyje ir laimėk prizus

Grįžti

Dalyvauk skaitymo iššūkyje ir laimėk prizus
event 2020-06-04 domain Žinauviska.lt label_outline Projektai ir konkursai

Dalyvauk skaitymo iššūkyje ir laimėk prizus

„Skaitymo iššūkis“ – tai jau penktą kartą organizuojama interaktyvi akcija, per kurią visi norintieji kviečiami įvykdyti penkias smagias skaitymo užduotis ir laimėti prizų. Užduotis galima vykdyti visą vasarą, nuo birželio 1 d. iki rugpjūčio 31 d.

„Skaitymo iššūkis“ kviečia dalyvauti įvairaus amžiaus skaitytojus. Knygas dalyviai gali skaityti iš savo namų knygų lentynų, skolintis bibliotekoje, skaityti elektronines knygas ar klausyti audioknygų. Šiemet užklupęs karantinas gerokai praplėtė skaitytojų akiratį, todėl kiekvienas „Skaitymo iššūkio“ dalyvis gali rinktis įvairių formatų knygas, svarbu, kad jos atitiktų organizatorių pateiktas užduotis. O jos šiemet tokios:

  • Perskaityti knygą, kurios autorius yra iš Šiaurės šalių;
  • Perskaityti knygą, kurios pavadinime yra skaičius;
  • Perskaityti knygą apie gamtą;
  • Perskaityti knygą apie draugystę;
  • Perskaityti eiliuotą knygą.

Dalyvauti skaitymo varžytuvėse paprasta: galima kreiptis į savo biblioteką, kad jos darbuotojai užregistruotų kaip iššūkio dalyvį, arba registruotis savarankiškai. Visi, sėkmingai įveikę „Skaitymo iššūkį“ ir gavę patvirtinimą el. paštu, dalyvauja bendroje loterijoje, kurioje galima laimėti 3 pagrindinius prizus: planšetę, sėdmaišį, momentinį fotoaparatą. Aktyviausiems skaitytojams atiteks ir kelios dešimtys leidyklos „Baltos lankos“ knygų. Sėkmingai įveikusieji visas užduotis dovanų gaus knygų skirtuką su vaistažolių sėklomis. Prizais bus apdovanotos ir aktyviausios iššūkyje dalyvaujančios bibliotekos.

Šaltiniai: Eurodesk Lietuva, Vasara su knyga.


Renginių kalendorius