Dalyvauk Nacionaliniame žmogaus teisių forume

Grįžti

Dalyvauk Nacionaliniame žmogaus teisių forume
event 2019-11-28 domain Žinauviska.lt label_outline Aktualijos

Dalyvauk Nacionaliniame žmogaus teisių forume

Domiesi žmogaus teisėmis? Dalyvauk Nacionaliniame žmogaus teisių forume – tai kiekvienais metais Tarptautinę žmogaus teisių dieną vykstantis renginys, kurio metu visuomenė kviečiama į diskusijas apie esamą situaciją ir tai, ką galime padaryti, jog Lietuvoje būtų gera gyventi visų tautybių, rasių, tikėjimų, lyčių, socialinių padėčių, įsitikinimų ar pažiūrų žmonėms – visiems. 

2019 metais forumas skiriamas 30-osioms Jungtinių Tautų vaiko teisių konvencijos metinėms. Šių metų šūkis skelbia – „Vaiko teisės – žmogaus teisės“. NŽTF yra unikalus reiškinys, po vienu stogu suvienijantis akademinę, valstybinio ir nevyriausybinio sektoriaus bei tarptautinę bendruomenes.

Šiemet visuomenei siūlomos temos: kaip užtikrinti vaiko teises tėvų konfliktų metu, švietimas ir jaunimo aktyvizmas, ar Lietuvos kalėjimai yra pajėgūs pasiekti bausmės tikslus, geroji užsienio valstybių praktika realizuojant teisę į lytinės tapatybės pripažinimą, visuomenės interesas žinoti ir žmogaus teisės: kokia yra žiniasklaidos politika, (ne)orus gyvenimas: kada atversime globos įstaigų duris, religinės bendruomenės Lietuvoje: lygios ir lygesnės, jaučiuosi gerai darbe, žmogaus teisės ir technologijos, translyčių asmenų kasdienybė Lietuvoje: nuo lyties keitimo iki visuomenės pripažinimo, satyrinė diskusija žmogaus teisių tema ir kitos.

Renginys vyks 2019 m. gruodžio 10 d. Lietuvos nacionalinėje Martyno Mažvydo bibliotekoje, Vilniuje.

Registruotis gali čia.

Daugiau informacijos ir renginio programą rasi čia.

Šaltiniai: Eurodesk Lietuva, Nacionalinis žmogaus teisų forumas.


Renginių kalendorius