Dalyvauk Europos Karolio Didžiojo jaunimo premijos konkurse

Grįžti

Dalyvauk Europos Karolio Didžiojo jaunimo premijos konkurse
event 2019-12-03 domain Žinauviska.lt label_outline Projektai ir konkursai

Dalyvauk Europos Karolio Didžiojo jaunimo premijos konkurse

Esi prisidėjęs prie jaunimui skirto projekto vykdymo? Nuo 2008 m. Europos Parlamentas kartu su Acheno tarptautinės Karolio Didžiojo premijos fondu kasmet kviečia jaunimą iš visų ES valstybių narių pateikti jaunimo, aktyviai dalyvaujančio kuriant Europą, vykdomus ir jaunimui skirtus projektus.

Projektus premijai gauti gali teikti 16–30 m. jaunuoliai (pavieniai asmenys arba grupės) iš visų ES valstybių narių. Vykdant šiuos projektus turėtų būti skatinamas savitarpio supratimas Europos ir tarptautiniu mastu, puoselėjamas bendros Europos tapatybės ir integracijos pojūčio vystymas ir rodomas pavyzdys Europoje gyvenančiam jaunimui bei pateikiama praktinių pavyzdžių, kaip europiečiai gyvena kartu kaip viena bendruomenė.

Prizai:

  • Premija už geriausią projektą – 7 500 Eur,  už antrą vietą – 5 000 Eur, trečią vietą – 2 500 Eur;
  • Kartu su premija 3 nugalėtojai gauna kvietimą aplankyti Europos Parlamentą (Briuselyje arba Strasbūre);
  • Po vieną atstovą iš visų 28 nacionalinių laimėtojų pakviečiama į Acheną kelias dienas dalyvauti keliuose renginiuose, įskaitant jaunimo premijos įteikimo ceremoniją.

Premijas už tris geriausius projektus įteiks EP Pirmininkas ir Acheno tarptautinės Karolio Didžiojo premijos fondo atstovai. Apie projektą bus informuojama EP ir Acheno tarptautinės Karolio Didžiojo premijos fondo žiniasklaidos kanalais. Lankydamasis Achene taip pat turėsi unikalią galimybę susitikti ir užmegzti ryšius su kitais dinamiškais jaunais žmonėmis iš visos Europos ir dalyvauti platformoje, kurioje galėsi prieš Europos lyderius pasidalyti savo Europos vizija.

Teikti paraiškas galima čia iki 2020 m. sausio 31 d.

Daugiau informacijos rasi čia.

Šaltiniai: Eurodesk Lietuva, Europos Parlamentas.


Renginių kalendorius