Dalintis gera: svetainė švietimo pagalbos specialistams

Grįžti

Dalintis gera: svetainė švietimo pagalbos specialistams
event 2021-02-10 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Dalintis gera: svetainė švietimo pagalbos specialistams

Idėja sukurti šią svetainę kilo iš siekio bendradarbiauti ir dalintis gerąja patirtimi. Nes gera ne tik imti, bet ir duoti… Jei bandytume svetainę pristatyti trimis žodžiais, turbūt labiausiai tinkantys būtų – kurti, dalintis ir padėti. O jei norėtume iššifruoti pavadinimą, tai būtų mūsų vardai – Kristina ir Ana.

Kristina + Ana = www.kristianaweebly.weebly.com .

Esame seserys, pasirinkusios tą patį profesinį kelią. Taip jau susiklostė, kad abi dirbame specialiosiomis  pedagogėmis. Ana nuo 2006 m. dirba Akmenės rajono Akmenės gimnazijoje, o aš, Kristina, dirbu Klaipėdos Vitės progimnazijoje, mano pedagoginė patirtis skaičiuoja jau 17 metus.

Idėją sukurti svetainę, kuri būtų skirta švietimo pagalbos specialistams, gana ilgai nešiojomės širdyse ir mintyse. Ruošiantis pamokoms tenka sukurti ne vieną mokymo(si) priemonę. Šiomis priemonėmis, rekomendacijomis  mokytojams, lankstinukais tėvams ir dar daug kuo kitu mielai dalindavomės  tarpusavyje. Taip ir kilo mintis sukurti „dėžutę“, į kurią  specialistai galėtų dėti savo sukurtas priemones ir leistų jomis naudotis. Manome, kad taip galėtume padėti vieni kitiems ir tuo pačiu palengvintume pasiruošimą pamokoms, sutaupytume begalę laiko. Čia puiki vieta pasisemti minčių ir idėjų.

Džiaugiamės, kad mūsų idėja pasiteisino. Svetainėje savo sukurtomis priemonėmis dalijasi švietimo pagalbos specialistai iš visos Lietuvos. Pastebime, jog nuotolinio mokymosi metu mūsų svetainė tampa itin lankoma. Kasdien čia užsuka vidutiniškai 150-200 lankytojų, o kartais skaičius perkopia net 1000.

Svetainę suskirstėme į skyrelius: matematika, lietuvių k., sutrikusių funkcijų, socialinių įgūdžių lavinimas ir kt. Medžiagos savo pamokoms dažniausiai čia ieško specialieji pedagogai ir logopedai. Tačiau mums labai smagu, kai čia užsuka ir pradinių klasių ar dalykų mokytojai. Tai mokytojai, kuriems svarbu padėti mokymosi sutrikimų ir negalių turintiems mokiniams, kurie siekia individualizuoti ugdymo turinį. Girdėjome gražių atsiliepimų ir iš mamyčių lūpų, ypač šiuo metu gyvenančių užsienyje. Nepaprastai svarbu, kai su mokiniu dirbama ne tik mokykloje, bet tam laiko skiria ir tėvai.

Kviečiame atrasti dalijimosi džiaugsmą ir prisijungti prie mūsų komandos. Savo parengtas užduotis galite siųsti el. p. kstankutemate@gmail.com arba anastankute@gmail.com .

O norinčius bendrauti feisbuke, kviečiame prisijungti prie grupės „Padėkime vaikui“ https://www.facebook.com/groups/341310889338912/ .

 

Kristina Stankutė-Matė, Klaipėdos Vitės progimnazijos specialioji pedagogė metodininkė ir

Ana Stankutė, Akmenės r. Akmenės gimnazijos specialioji pedagogė metodininkė


Renginių kalendorius