Baigėsi pradinukų fiziniam aktyvumui skirtas Olimpinis mėnuo

Grįžti

Baigėsi pradinukų fiziniam aktyvumui skirtas Olimpinis mėnuo
event 2019-11-26 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Projektai ir konkursai

Baigėsi pradinukų fiziniam aktyvumui skirtas Olimpinis mėnuo
Švietimo, mokslo ir sporto ministras Algirdas Monkevičius, sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos tautinio olimpinio komiteto (LTOK) prezidentė Daina Gudzinevičiūtė per LTOK surengtą spaudos konferenciją iškilmingai uždarė šių metų Olimpinį mėnesį. Projektą antrus metus organizuoja Švietimo, mokslo ir sporto ministerija, Sveikatos apsaugos ministerija bei LTOK.  Pagrindinis projekto tikslas – skatinti pradinukų fizinį aktyvumą ir sveiką gyvenseną.

„Projektas pernai truko savaitę, šiemet – mėnesį, ateityje galvosime ir apie ilgesnį laikotarpį. Šio projekto tikslas – ne tik sveikata, bet ir vaikų bendravimas, gebėjimas dirbti komandoje, įvairių vertybių ugdymasis – sportas pagerina nuotaiką, skatina kelti tikslus ir juos pasiekti. Džiaugiuosi, kai matau mokyklose vakarais šviečiančius sporto salių langus ar savaitgaliais atvirus mokyklų stadionus“, – sakė ministras A. Monkevičius.  

Kiekviena Olimpinio mėnesio savaitė turėjo temą: pradinukų fizinį aktyvumo, sveikos mitybos, vaiko gerovės ir ekrano laiko. Olimpiniame mėnesyje šiemet dalyvavo 850 pradinių klasių iš daugiau kaip 300 mokyklų. Aktyviau nei įprastai spalio mėnesį mokykloje leido daugiau apie 16 tūkst. vaikų, dalis jų – su specialiaisiais ugdymosi poreikiais. Keturiolikoje atsitiktinai atrinktų klasių lankėsi olimpinėse žaidynėse jau dalyvavę arba Tokijo olimpinėms žaidynėms besiruošiantys atletai: Agnė Šerkšnienė, Henrikas Žustautas, Olivija Baleišytė, Ričardas Nekriošius ir kiti.

Pradinių klasių mokiniai buvo skatinami aktyviai laiką leisti per pertraukas ir net pamokose, išbandė įvairias mankštas ir žaidimus. Patirties ir daugiau žinių įgijo ir mokytojai: jiems paruoštos vaizdinės rekomendacijos, kaip vesti fizinio ugdymo pamokas, aktyvias pertraukas, taip pat patarimai apie fizinį aktyvumą, sveiką mitybą, emocinį intelektą, bendradarbiavimą su tėvais.

Spaudos konferencijos pabaigoje burtų būdu buvo išrinkta 30 klasių, kurios laimėjo fizinį aktyvumą skatinančius specialius prizus – nuo sportinės aprangos komplektų visai klasei, sporto inventoriaus, slidinėjimo, plaukimo, fechtavimo ar riedlenčių treniruotės su instruktoriumi, iki išmaniųjų apyrankių ar apsilankymo Vilniaus „Ryto“ ar Kauno „Žalgirio“ rungtynėse.

Olimpinis mėnuo sulaukė neįtikėtinai gerų atsiliepimų. 91 procentai dalyvavusių projektą įvertino gerai arba labai gerai, 100 procentų ataskaitas pateikusių mokytojų išreiškė norą tokiame projekte dalyvauti ir kitais metais. 

Nuotr. autor. Saulius Čirba

Parengta pagal LTOK informaciją


Renginių kalendorius