Ar priimsite nacionalinio mokinių konkurso „Praeities stiprybė – dabarčiai“ organizatorių iššūkį?

Grįžti

Ar priimsite nacionalinio mokinių konkurso „Praeities stiprybė – dabarčiai“ organizatorių iššūkį?
event 2019-11-12 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Projektai ir konkursai

Ar priimsite nacionalinio mokinių konkurso „Praeities stiprybė – dabarčiai“ organizatorių iššūkį?

Su konkurso šūkiu „Pažink laisvę!“ siūlome vyresnių klasių mokinių komandoms, pasitelkus tiriamuosius bei kūrybinius įgūdžius, pažinti sudėtingus, įdomius ir įkvepiančius Lietuvos Laisvės kovų įvykius, asmenybes ar jų įamžinimo būdus.

Konkursas ypatingas, tuo, jog jame didelis dėmesys skiriamas ne tik pilietiškumo ir istorinių žinių stiprinimui, tačiau ir kūrybiškumo lavinimui. Visos konkurse užsiregistravusios komandos dalyvaus kūrybinėse dirbtuvėse, kurių metu meno ir istorijos mokslo profesionalai padės moksleiviams atrasti ir išvystyti projektų idėjas ir kuo įdomiau pristatyti jų istorinį atradimą.

Konkursas, kaip ir praėjusiais metais, vyks keturiais etapais – nuo 2019 m. spalio 18 d. iki 2020 m. gegužės 22 d. Pirmojo etapo metu mokinių komandos bus kviečiamos susipažinti su pilietinio pasipriešinimo istorija ir atlikti kūrybinę tiriamąją užduotį. Konkurso kūrybinė idėja ir šiais metais išlieka nepakitusi ir remiasi formule „surask – pažink – atskleisk – papasakok“.  Antrajame konkurso etape bus išrinktos 10 komandų–nugalėtojų iš skirtingų Lietuvos regionų, kurios dalyvaus  „Pilietinio sąmoningumo ir istorijos dienos“ edukacinėje programoje surengtoje Vilniaus universiteto Istorijos fakultete, Valstybės pažinimo centre ir Lietuvos kariuomenės dalinyje.  Paskutiniojo konkurso etapo metu, geriausieji  moksleivių darbai  internetinėje erdvėje bus pristatyti plačiajai visuomenei ir lauks jos balsų.

Komandos, norinčios dalyvauti konkurse, yra kviečiamos iki 2019 m. gruodžio 6 d. registruotis elektroniniu paštu,  pateikiant preliminarią konkursinio darbo idėją, nurodant mokyklą, komandos dalyvių skaičių ir atsakingo mokytojo kontaktus. Gruodžio ir sausio mėnesiais kūrybinė komanda vyks į mokyklas, kur kartu su užsiregistravusiomis komandomis, kūrybinių laboratorijų metu, išgrynins savo idėjas.

Konkursą organizuoja jungtinė Mobilizacijos ir pilietinio pasipriešinimo departamento prie Krašto apsaugos ministerijos ir Vilniaus universiteto Istorijos fakulteto komanda. Jai talkina pagrindinis konkurso partneris  Lietuvos Respublikos kultūros ministerija. 

Visa informacija apie konkursą:

www.if.vu.lt/praeities-stiprybe-dabarciai 

Organizatorių informacija ir nuotrauka


Renginių kalendorius