Aplinkosaugos olimpiadą laimėjusiai septintokei – specialus Dakaro lenktynininko A. Juknevičiaus prizas

Grįžti

Aplinkosaugos olimpiadą laimėjusiai septintokei – specialus Dakaro lenktynininko A. Juknevičiaus prizas
event 2020-12-29 domain Lietuvos geografijos mokytojų asociacija label_outline Projektai ir konkursai

Aplinkosaugos olimpiadą laimėjusiai septintokei – specialus Dakaro lenktynininko A. Juknevičiaus prizas

Septintoje Nacionalinės aplinkosaugos olimpiadoje dalyvavo moksleiviai iš 142 Lietuvos mokyklų. 

„Džiaugiuosi, kad žmonės supranta, kokia svarbi yra gamta, reikia ją saugoti. Mane liūdina, kai matau netvarkingas, pilnas šiukšlių gatves“, – sako vilnietė septintokė Ieva Pilkauskaitė. Šiemet ši Vilniaus Ąžuolyno progimnazijos mokinė tapo Nacionalinės aplinkosaugos olimpiados 7 ir 8 klasių moksleiviams nugalėtoja, pelniusi specialų Elektronikos platintojų asociacijos diplomą ir ekologiškiausios Dakaro komandos nario – lenktynininko Antano Juknevičiaus prizą. Lenktynininkas šiemet buvo ir septintus metus organizuotos olimpiados ambasadorius, dalinęsis su moksleiviais įžvalgomis, kurios atsispindėjo olimpiados testo klausimuose.

Į 30 klausimų atsakė greičiausiai

Šiemet Nacionalinės aplinkosaugos olimpiados organizatoriai sulaukė 1628 dalyvių. Kiekvienam jų nuotoliniu būdu buvo pateikta 30 klausimų. Be vertinimo, kaip teisingai atsakyta į klausimus, buvo fiksuojamas ir testo atlikimo greitis.

Vilnietė septintokė į visus testo klausimus atsakė greičiausiai – per 29 minutes ir 57 sekundes.

„Jau ne sykį esu pasisakęs apie tai, kad teigiamų pokyčių aplinkosaugos srityje galime pasiekti tik tada, jei atsakinga elgsena taps įpročiu mūsų šeimose, jei tai nuo mažens matys mūsų vaikai. Jeigu jie žinos, kad šeimoje rūšiuojamos atliekos, o sugedusius prietaisus, jei tik įmanoma, stengiamasi taisyti, o ne išmesti, tai užaugę jie bus atsakingi žmonės. Džiugu, kad šių metų Nacionalinės aplinkosaugos olimpiados lyderės Ievos šeimoje rūšiuojamos atliekos, naudojama saulės kolektoriaus generuojama energija“, – sako Dakaro lenktynininkas A. Juknevičius.

Daugiau skaitykite čia.

EPA informacija


Renginių kalendorius