Antros „LRT pamokėlių“ savaitės tvarkaraštis: mokytojams talkins klounai, vyks pamokėlė anglų kalba

Grįžti

Antros „LRT pamokėlių“ savaitės tvarkaraštis: mokytojams talkins klounai, vyks pamokėlė anglų kalba
event 2020-04-14 domain Švietimo, mokslo ir sporto ministerija label_outline Aktualijos

Antros „LRT pamokėlių“ savaitės tvarkaraštis: mokytojams talkins klounai, vyks pamokėlė anglų kalba

Nauja LRT laida „LRT pamokėlės“ skirta ikimokyklinio, priešmokyklinio amžiaus vaikams ir 1-4 klasių moksleiviams. Projekto organizatoriai – visuomeninis transliuotojas LRT, Švietimo, mokslo ir sporto ministerija ir Kultūros ministerija. Iniciatyvos globėja – Diana Nausėdienė. „LRT pamokėlės“ prasideda 12 val. per LRT TELEVIZIJĄ, portale LRT.lt ir LRT feisbuke.

Pamokėlėse dažniausiai reikės spalvoto popieriaus, pieštukų, flomasterių, akvarelinių dažų, guašo, klijų, lipnios juostelės, vienkartinių lėkštelių, popieriaus, plonos vielutės ir pan.

PIRMADIENIS (balandžio 13 d.)

Laisvadienis.

ANTRADIENIS (balandžio 14 d.)


1. Trijų dalių tekstas. Bus mokoma, iš ko susideda tekstas ir kuo tai panašu į kepurės, palto ir batų derinį. Mokytoja Dovilė Pelegrimė (mokykla „Herojus“).

2. Margučio (ant popieriaus) marginimas, spaudukų gamyba. Spaudukai bus gaminami iš kartono, tualetinio popieriaus ritinėlių, dekoravimui galima panaudoti popierines keksiukų formeles, reikės guašo, teptuko. Mokytoja Žibutė Daukšienė (Vilniaus lopšelis-darželis „Geniukų kalvė“).

3. Velykos. Viščiukas iš vienkartinės lėkštės. Mokiniai pasigamins velykinę stalo ar savo kambario dekoraciją – viščiuką. Mokytoja Rūta Filončikienė (VGTU inžinerijos licėjus).

4. Klounų magijos pamokėlė. Klounas Augenijus pamokys triukų su raudona nosimi. Neturite raudonos nosies? Ne bėda! Augenijus patars, kaip ją pasigaminti namų sąlygomis, o tada pademonstruos, kaip meistriškai nosį pradanginti skirtingais būdais, ir net atskleis savo paslaptingąjį išnykimo triuką. Veda klounas Augenijus (aktorius Šarūnas Gedvilas, „RAUDONOS NOSYS. Gydytojai klounai”).

TREČIADIENIS (balandžio 15 d.)

1. Matematinis namas. Ką skaičiuoti ir matuoti galima namuose? Matematinis projektas su mokytoja Ieva Penkauskaite (mokykla „Herojus“).

2. Lėlės (pasakų veikėjai) iš vienkartinių rankšluosčių, tuščių miltų pakuočių. Kai nėra galimybės nuvykti į žaislų parduotuvę galima pasigaminti lėlių patiems. Gamybai panaudoti vienkartinius rankšluosčius ar panaudotas miltų pakuotes. Su pagamintomis lėlėmis galima kurti pasakas, vaidinimus, pasigaminti mėgiamą pasakų veikėją. Lėlių gamyboje gali dalyvauti visa šeima ir sukurti bendrą vaidinimą ar pasveikinimą seneliams. Mokytoja Žibutė Daukšienė (Vilniaus lopšelis-darželis „Geniukų kalvė“).

3. Drugio vystymosi ciklas ir pasaka apie drugelį. Klausydamiesi pasakos „Drugelio diena“ vaikai suvoks, koks trumpas drugelio gyvenimas ir sudėtingas jo vystymosi ciklas. Naudodami kruopas ir makaronus, vaikai galės pasigaminti drugio vystymosi ciklo kalendorių. Mokytoja Rūta Filončikienė (VGTU inžinerijos licėjus).

4. Klounų mankšta ir žongliravimas. Kartu su kloune Džilda vaikai išmoks, kaip nuotaikingai, su humoru išbudinti savo kūną ir pasikrauti pozityvios energijos visai dienai. O apšilus bus mokomasi, kaip tuo pačiu metu žongliruoti ir skarelėmis. Veda klounė Džilda (aktorė Indrė Mickevičiūtė-Petrauskienė, „RAUDONOS NOSYS. Gydytojai klounai“).

KETVIRTADIENIS (balandžio 16 d.)

1. Anglų kalbos pamokėlė apie spalvas, gyvūnus, maistą ir orą. Kaip iš šios grandinės sukurti įdomią trumpą istoriją? Pamokėlė anglų kalba su mokytoju Raymundo Aguirre.

2. Erdvinė knyga ir jos dekoravimas. Reikės balto popieriaus lapų, kartono viršeliui, žirklių, klijų, liniuotės, pieštuko, flomasterių, kreidelių, iškarpų iš žurnalų. Kai daug laiko tenka praleisti namuose, smagu pavartyti knygeles, o dar smagiau jas pasigaminti. Pasigaminus erdvinę knygelę jos veikėjai tarsi atgyja. Mokytoja Žibutė Daukšienė (Vilniaus lopšelis-darželis „Geniukų kalvė“).

3. Kodavimo pradžiamokslis. Robotukų keliai. Vaikai susipažins su pagrindinėmis kodavimo sąvokomis ir simboliais, stebės, kaip užduotis atlieka robotukai, patys kurs koduotas užduotis. Mokytoja Rūta Filončikienė (VGTU inžinerijos licėjus).

4. Stebuklingi triukai su balionais. Klounė Džilda atskleis paslaptis, kaip nustebinti artimuosius balionų triukais. Prireiks itin paprastų priemonių, kurias galima rasti namie ar parduotuvėje, o tada jau beliks tik praktikuotis balionų triukų gudrybes. Veda klounė Džilda (aktorė Indrė Mickevičiūtė-Petrauskienė, „RAUDONOS NOSYS. Gydytojai klounai“).


PENKTADIENIS (balandžio 17 d.)

1. Knygos pristatymas. Kokie būna knygos pristatymai? Kokius dalykus reikia, o kokių nereikia pasakoti apie knygą? Keliausime į rimtą pamoką su nerimtais piratais, mokytoja Dovilė Pelegrimė.

2. Koliažai. Terminas koliažas yra kilęs iš prancūzų kalbos žodžio collage – priklijavimas, prilipdymas. Koliažas – tai tapybos ir grafikos technika, kai prie pagrindo lipdoma popieriaus, audinio ar kitos medžiagos ir piešiama ar tapoma. Vaikai sukurs koliažus iš neįprastų medžiagų binto, tualetinio popieriaus, popierinių ritinėlių. Mokytoja Žibutė Daukšienė (Vilniaus lopšelis-darželis „Geniukų kalvė“).

3. Dvibalsių pasaka (lietuvių kalbos garsai). Vaikai pasikartos, kokie yra lietuvių kalbos balsiai, klausysis pasakos apie jų kelionę į mišką, kartu sudarys dvibalsių poras ir supras, kad dvibalsiai neišsiskiria skiemenuojant. Mokytoja Rūta Filončikienė (VGTU inžinerijos licėjus).

4. Dainelė „Akytės tam, kad....?“ Klounas Zigmas padės lavinti ne tik muzikinius įgūdžius, atrasti skirtingus ritmus ir tempus, bet ir padės pažinti kūno dalis bei emocijas. O svarbiausia – pamokėlė nuteiks linksmai ir kūrybiškai mąstyti. Veda klounas Zigmas (aktorius Justinas Narvidas, „RAUDONOS NOSYS. Gydytojai klounai“).

Pirmosios savaitės „LRT pamokėles“ galite rasti čia.


Renginių kalendorius