Aktualijos: COVID pandemija ir Vyriausybei – 100 dienų

Grįžti

Aktualijos: COVID pandemija ir Vyriausybei – 100 dienų
event 2021-03-01 domain Nacionalinė švietimo agentūra label_outline Aktualijos

Aktualijos: COVID pandemija ir Vyriausybei – 100 dienų
Organizatorių nuotr.

Naujienlaiškis „Aš manau“ šįsyk apžvelgia COVID-19 pandemijos ir jos valdymo Lietuvoje aktualijas bei glaudžiai susijusią temą: naujos Vyriausybės, kuriai vadovauja Ingrida Šimonytė, startą.

Pagal sergamumą koronavirusu Lietuva nebėra pirma Europoje – antrąją bangą pavyko apvaldyti. Tačiau kokia to kaina? Viešojoje erdvėje netyla diskusijos, kas svarbiau: ekonomika ar sveikata, skrieja kritikos strėlės į krizę valdančių pusę, susiduria skirtingos nuomonės dėl vakcinų. Kviečiame ir jus diskutuoti šiomis aktualijomis pamokose: su mokiniais aptarti pandemijos valdymo šalyje aspektus, grėsmės sveikatai ir demokratijos bei laisvių santykį, vakcinacijos reikšmę, asmeninį bei bendruomenės elgesį ir savijautą šiuo kriziniu metu.

Antroji numerio tema susijusi, tačiau specifiškai apžvelgia naujos Vyriausybės startą: kokia jos sudėtis, formavimo ypatybės ir, kaip vertinami pirmieji darbai, daugiausia skirti pandemijos valdymui. Ką mokiniai mano ir norėtų pasiūlyti pandeminės situacijos bei jaunimo politikos klausimais, ekspertų nuomone, gerokai atviresnei nei praeitos Vyriausybei? Kviečiame skaityti ir diskutuoti.

Taip pat numeryje rasite konkurso, kurį skelbėme kartu su Švedijos ambasada Lietuvoje, rezultatus. Didžiuojamės kokybiškomis paraiškomis, kuriose mokytojai aprašė mokinių idėjas, kaip paskatinti jaunimą domėtis politika ir dalyvauti rinkimuose. Didžiausi sveikinimai nugalėtojams: Lavoriškių gimnazijos mokytojui Vaidotui Pakalniškiui ir mokyklos vienuoliktokams.

Šis naujienlaiškis finansuotas JAV Valstybės departamento. Naujienlaiškis parengtas laikantis aukščiausių objektyvumo ir profesionalumo standartų. Naujienlaiškio tikslas – skatinti pilietiškumą, kritinį mąstymą ir medijų raštingumą, įtraukiant Lietuvos ir pasaulio aktualijas į švietimo turinį.

www.asmanau.lt informacija

 

 


Renginių kalendorius