„Varpo“ gimnazijoje – nauja tradicija

Grįžti

„Varpo“ gimnazijoje – nauja tradicija
event 2020-09-02 domain Renkuosi mokyti label_outline Projektai ir konkursai

„Varpo“ gimnazijoje – nauja tradicija

Į Klaipėdos „Varpo“ gimnaziją su projektu „Renkuosi mokyti – mokyklų kaitai“ ateina pokyčiai. Vienas iš jų – šventė būsimiems gimnazijos pirmokams „Keipk savo kompasą į mokyklą“.

Mokyklos pokyčio komanda nutarė, kad būsimiems gimnazistams būtų labai svarbu ir naudinga dar prieš prasidedant pamokoms neformalioje aplinkoje pažinti vienas kitą, būsimus mokytojus ir mokyklą, jog rugsėjį jau drąsiai ateitų į žinomą aplinką. Tad šventė vyko šį ketvirtadienį, dar likus kelioms dienoms iki rugsėjo 1-osios skambučio.

Į gimnazijos erdves susirinko tikrai gausus būrys mokinių, slepiančių veidus po kaukėmis. Renginio metu skirtingose mokyklos erdvėse buvo organizuojamos veiklos, kurių metų mokiniai turėjo atlikti įvairias užduotis. Kiekviena klasė žaidė susipažinimo žaidimus, turėjo įveikti iššūkius, kurių metu reikėjo ir susitarti, ir susikaupti, ir pamatyti savo stiprybes bei silpnybes, pajausti šalia esantį ir jam padėti.

Kūrybinėje stotelėje būsimieji pirmokai kūrė savo klasės herbą bei šūkį, taip išsiaiškindami savo klasės bendras vertybes ir tikslus. Dauguma pirmokų svarbiausia vertybe klasėje laiko draugiškumą ir bendradarbiavimą.

Renginio pabaigoje kiekviena klasė gavo dovanų – segtuvą, skirtą savo klasės metraščiui. Jame jau buvo užpildyti pirmieji puslapiai – atspausdinta pirmoji renginio metu padaryta klasės nuotrauka bei veiklų metų jų pačių pagamintas klasės herbas.

Po renginio mokiniai išėjo tikrai drąsesni, aktyviau bendraudami, besikeisdami savo telefono numeriais ar socialių tinklų nuorodomis su klasės draugais ir jau žinodami, su kuo susitiks rugsėjo pirmąją.

Tikimasi, kad šis renginys taps gražia ir prasminga gimnazijos tradicija.


Renginių kalendorius