„Rubinaitis“ švenčia 25-ąsias metines!

Grįžti

„Rubinaitis“ švenčia 25-ąsias metines!
event 2019-12-16 domain Lituanistų sambūris label_outline Aktualijos

„Rubinaitis“ švenčia 25-ąsias metines!

„Rubinaitis“ – vienintelis Lietuvoje specializuotas žurnalas apie vaikų knygas, kuriame publikuojami vaikų literatūros teorijos, istorijos ir kritikos straipsniai, supažindinama su lietuvių ir užsienio rašytojų, dailininkų-iliustruotojų kūryba, recenzuojamos naujausios knygos, spausdinami pokalbiai su žymiais literatūros ir meno žmonėmis, pateikiama daug informacinės ir bibliografinės medžiagos. Iš pradžių žurnalas pasirodydavo dukart per metus, o nuo 2000-ųjų tapo ketvirtiniu, buvo pradėtas prenumeruoti.
Sveikiname „Rubinaičio“ sumanytojus, leidėjus, kūrėjus ir skaitytojus!

2019 m. gruodžio mėnesį pasirodys 92-asis žurnalo numeris. Per dvidešimt penkerius leidybos metus „Rubinaityje“ buvo paskelbta apie 1100 straipsnių, apžvalgų, recenzijų, pokalbių, pasisakymų, grožinių kūrinių, informacinių, bibliografinių ir kitokių tekstų. Žurnalas skirtas ir gali būti įdomus pedagogams, bibliotekininkams, literatūros tyrėjams, kūrėjams, leidėjams, tėvams, seneliams, studentams ir visiems besidomintiems vaikų literatūra.

Žurnalą leidžia Tarptautinės vaikų ir jaunimo literatūros asociacijos (IBBY) Lietuvos skyrius, kuris inicijavo sukaktuvinį pokalbį „Žurnalas „Rubinaitis mums ir istorijai“.

Kaip buvo leidžiami pirmieji žurnalo numeriai? Kodėl apskritai prieš 25 metus atsirado „Rubinaitis“? Kas tai nulėmė? Kodėl toks pavadinimas? Ką žurnale randa literatūros tyrėjai, skaitybos specialistai ir šeima?

Į šiuos ir kitus klausimus atsakys žurnalo vyriausiasis redaktorius doc. dr.  Kęstutis Urba, buvę ir dabartiniai redakcijos darbuotojai, bendradarbiai, skaitytojai: pirmoji žurnalo redaktorė Jolanta Vitkutė, Vaikų ir jaunimo literatūros departamento specialistės Onutė Kaladienė ir Roma Kišūnaitė, Vilniaus universiteto bibliotekos Vartotojų aptarnavimo skyriaus vadovė Elona Varnauskienė, Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos doc. dr. Loreta Žvironaitė, literatūros kritikė Danguolė Šakavičiūtė, vaikų knygų kūrėja, dailininkė Kotryna Zylė ir jos tėtis Petras Kazickas bei kiti. Pokalbį moderuos IBBY Lietuvos skyriaus pirmininkė Inga Mitunevičiūtė.

Įėjimas laisvas.

Daugiau informacijos rasite čia.

IBBY-logo_koliazas-334x219


Renginių kalendorius