„Renkuosi mokyti!“ alumnas Artur Markevič pelnė Metų ateities nominaciją

Grįžti

„Renkuosi mokyti!“ alumnas Artur Markevič pelnė Metų ateities nominaciją
event 2021-01-04 domain Renkuosi mokyti label_outline Projektai ir konkursai

„Renkuosi mokyti!“ alumnas Artur Markevič pelnė Metų ateities nominaciją
Artur Markevič/J. Stacevičiaus nuotrauka

Sausio 2 dieną vykusiuose LRT Metų apdovanojimuose „Renkuosi mokyti!“ alumnas, Vilniaus „Šilo“ mokyklos mokytojas Artur Markevič pelnė Metų ateities apdovanojimą, kuri skirta jaunosios kartos žmogui, kolektyvui ar organizacijai, savo talentu, ryžtu ir pasiekimais jau šiandien kuriantiems ateities Lietuvą.

Mokytojas Artur Markevič į mokyklą atėjo per programą „Renkuosi mokyti!“, o sudėtingu COVID-19 pandemijos metu per labai trumpą laiką drauge su kitais mokyklos specialistais parengė unikalius nuotolinio ugdymo pamokų rinkinius. Taip pat apdovanojimui nominuotas už tai, kad prisideda prie Vilniaus „Šilo“ mokyklos ilgalaikių konsultacijų įstaigoms, ugdančioms vaikus, turinčius specialiųjų ugdymosi poreikių. Artur Markevič šiemet išrinktas dr. Meilės Lukšienės premijos laureatu.

„Metų ateities apdovanojimas yra tam tikras didelis lūkestis, pasitikėjimo kreditas. Man asmeniškai malonu priimti šio lūkesčio dovaną. Turiu prisipažinti, kad žymiai labiau mane džiugina, tai, jog metų ateities apdovanojimą gauna mokytojas.

Didysis humanistinės pedagogikos atstovas Janušas Korčakas sakė, jog negalima iš mokinių reikalauti savarankiškumo rytoj, jeigu jie nėra įgalinami šiandien. Panašiai sakė ir daktarė Meilė Lukšienė, kuri tikėjo, jog mokykla yra ta vieta, kurioje kiekvienas mokinys turi atskleisti savo asmenybę ir tokiu būdu prisidėti prie visuomenės ir kultūros ateities.

Esu įsitikinęs, jog ateitis nėra vien tik būsimojo laiko vizija. Ateitis yra akimirka, erdvė, kurioje kažkas jaučiasi įgalintas veikti, atrasti, kurti. Patikėkite manimi, mokykla yra tokia vieta, kurioje yra ateitis“, – per ceremoniją kalbėjo A. Markevič.

Plačiau: https://www.lrt.lt/naujienos/veidai/14/1310823/isdalinti-lrt-metu-apdovanojimai-pagerbti-2020-uosius-praturtine-darbai-ir-asmenybes?fbclid=IwAR3WmE9dB8k6blUqvEUyUK-b7GE1V8Y_9UokR5vpWTGagJjWx9IlHyh58-s

Nuotrauka: LRT, J. Stacevičiaus


Renginių kalendorius